Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 31
 İndirme 1
Çölyakta Probiyotik ve Prebiyotikler
2019
Dergi:  
Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çölyak hastalığının toplumdaki görülme sıklığı yaklaşık olarak %1’dir. Hastalığın tek etkili tedavi yöntemi, yaşam boyu sürdürülecek glutensiz diyettir. Günümüzde birçok ürünün gluten içermesi ve glutensiz diyete uyumun zor olması, hastalığın tedavisinde alternatif tedavi seçeneklerine ihtiyaç duyulmasına yol açmıştır. Çölyak; çevresel ve genetik faktörlerin etkileşimi sonucunda oluşmaktadır. Gluten proteinleri hastalığın oluşumunda esas çevresel etmen olmasına rağmen yapılan son çalışmalar bağırsak mikrobiyotasındaki değişimlerin çölyak oluşumunu etkileyebileceğini göstermektedir. Çölyak tanılı ve sağlıklı bireylerin mikrobiyota kompozisyonlarının farklı olması hastalığın oluşumunda mikrobiyotanın etkisine işaret etmektedir. Değişen bağırsak mikrobiyotasının çölyaktaki düzelmeyen semptomlarla ilgili olduğu, ayrıca probiyotik ve/veya prebiyotik kullanımının hastalığın tedavisinde faydalı olabileceği öne sürülmektedir. Bu yazının amacı; probiyotik ve prebiyotiklerin çölyak hastalığı üzerine etkilerinin güncel literatür ile derlenmesidir.

Anahtar Kelimeler:

Probiotics and Prebiotics
2019
Yazar:  
Özet:

The frequency of cystitis in the community is about 1%. The only effective method of treatment of the disease is a gluten-free diet that will last a lifetime. Today, the fact that many products contain gluten and the difficulty of adjusting to the gluten-free diet has led to the need for alternative treatment options in the treatment of the disease. It is a result of the interaction of environmental and genetic factors. Although gluten proteins are a key environmental factor in the formation of the disease, recent studies show that changes in the intestinal microbiotics may affect the formation of dirt. The distinction of the microbiological compositions of known and healthy individuals indicates the effect of microbiot in the formation of the disease. Changing intestinal microbiotism is suggested to be associated with unreparated symptoms in the wheat, and the use of probiotics and/or probiotics may be beneficial in the treatment of the disease. The objective of this article is to compile the effects of probiotics and probiotics on the disease of the pineapple with the current literature.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Sağlık Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 6.380
Atıf : 20.778
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini