Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 64
 İndirme 24
 Sesli Dinleme 1
İki Aşamalı Tedarik Zinciri Koordinasyonunun Bulanık Talep Altında Analizi
2019
Dergi:  
Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çalışmada; bir tedarikçi ve bir perakendeciden oluşan iki aşamalı bir tedarik zinciri yapısı talep değişkeninin bulanık parametre olması durumunda incelenmiştir. Tedarik zinciri üyelerinin her birinin farklı hedefleri bulunmakta ve kendi performanslarını optimum yapmayı istemektedirler. Bu sebeple tedarik zinciri üyeleri arasındaki koordinasyonun sağlanması gerekmektedir. Bu koordinasyona göre tedarik zincirleri; merkezi ve merkezkaç tedarik zincirleri olarak değerlendirilmektedir. Çalışmada merkezi ve merkezkaç tedarik zinciri modelleri için talep parametresinin bulanık değişken olması şartıyla optimum sipariş miktarı ve tedarik zinciri üyeleri kar fonksiyonlarının genelleştirilmiş kapalı formlu çözümleri beklenen değer fonksiyonu ve güvenilirlik teorisi (credibility theory) kullanılarak elde edilmiştir. Ardından talep bulanıklığına ek olarak toptan satış fiyatının da bulanık değişken olması halinde merkezkaç tedarik zinciri modeli için tedarik zinciri üyeleri ve tedarik zinciri toplam karları elde edilmiştir. Son aşamada geliştirilen modeller sayısal değerler verilerek analiz edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Analysis Of Two-stage Supply Chain Coordination Under Humble Demand
2019
Yazar:  
Özet:

In the study, a two-stage supply chain structure consisting of a supplier and a retailer was studied if the demand variable is a foolish parameter. Each of the supply chain members has different goals and they want to optimize their own performance. Therefore, the coordination between the supply chain members must be achieved. According to this coordination, supply chains are considered to be central and central supply chains. The study provided that the demand parameter for central and central supply chain models is variable, the optimal order amount and the supply chain members generalized closed form solutions of profit functions were obtained using the expected value function and reliability theory. After that, in addition to demand confusion, if the wholesale price is also confusing, the supply chain members and supply chain total profits for the central supply chain model have been obtained. The models developed in the last phase were analyzed with numeric values.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi

Alan :   Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.369
Atıf : 5.668
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini