Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 11
 Görüntüleme 57
 İndirme 11
Cumhuriyet Dönemi İlkokul Matematik Dersi Öğretim Programlarının Matematik Okuryazarlık Perspektifinden İncelenmesi
2019
Dergi:  
Batı Anadolu Eğitim Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, Türkiye’de 1926’dan günümüze Cumhuriyet dönemi ilkokul matematik dersi öğretim programlarında matematik okuryazarlığı için yapılan düzenlemelerin karşılaştırmalı olarak incelenmesi amaçlanmıştır. Araştırma, nitel bir çalışma olup doküman incelemesi yöntemi kullanılmıştır. Cumhuriyet tarihi boyunca uygulamaya konulan 10 öğretim programının yazılı metinleri araştırmanın veri setini oluşturmuştur. Matematik okuryazarlığı bağlamında alanyazındaki tanımların incelenmesiyle bu kavramı şekillendiren yedi tema belirlenmiştir. Matematik öğretim programlarının yazılı metinleri belirlenen her bir tema kapsamında içerik analizine tabi tutulmuştur. Analizler sonucunda, programlarda matematik okuryazarlığının temalara göre kullanım amacı, yöntemi ve yönlendirmelere ilişkin değişiklikler yapıldığı belirlenmiştir. Ayrıca Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kullanımı teması dışındaki diğer tüm temaların Cumhuriyetin ilanından günümüze kadar tüm programlarda, değişen vurgulamalar ve çeşitlilik gösteren bir terminolojiyle, yer aldığı görülmüştür. Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kullanımı temasına ise ilk olarak 1998 öğretim programında yer verildiği ve o yıldan itibaren günümüze kadar olan tüm öğretim programlarında bu temanın da yer aldığı ortaya çıkmıştır.  Öğretim programlarında matematik okuryazarlığının temalara göre ele alınış şeklinde tarihsel bağlamda meydana gelen değişiklikler üzerinde durulmuştur. 

Anahtar Kelimeler:

Republice Period Primary School Mathematics Teaching Programs Review from the Perspective of Mathematics Reading
2019
Yazar:  
Özet:

In this study, the aim is to compare the arrangements made for mathematical literature in the teaching programs of the primary mathematical lessons of the Republic period in Turkey from 1926 to today. The research is a quality study and the method of document examination has been used. The written texts of the 10 teaching programs implemented throughout the Republic's history have created the data set of the research. In the context of mathematical literature, the study of the definitions in the field has determined the seven themes that form this concept. The written texts of the mathematical teaching programs are subject to content analysis within each subject determined. The results of the analysis have determined that in the programs mathematical literature has been made changes in the purpose of use, method and guidelines according to the themes. It has also been seen that all other topics, except the theme of Information and Communication Technologies Use, have been included in all the programs, from the Declaration of the Republic to the present day, with a varied emphasis and a terminology that shows diversity. The theme of Information and Communication Technologies Usage was first included in the 1998 curriculum, and this topic was also included in all the curriculum from that year to today.  In the teaching programmes, mathematical literature is focused on the changes that occur in the historical context in the form of dealing with the themes.

Anahtar Kelimeler:

2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Batı Anadolu Eğitim Bilimleri Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 449
Atıf : 2.114
2023 Impact/Etki : 0.464
Batı Anadolu Eğitim Bilimleri Dergisi