Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 59
 İndirme 21
Bazı Değişkenlere Göre Öğrenci Sporcuların Ahlaki Karar Alma Tutumların İncelenmesi
2019
Dergi:  
SPORMETRE Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı bazı değişkenlere göre (cinsiyet, yaş grubu, sporculuk tecrübesi, kulüp lisansının olup olmaması ve ebeveynlerin lisanslı spor geçmişinin olup olmaması) öğrenci sporcuların ahlaki karar alma tutumlarının incelenmesidir. Çalışma grubu ortaokul ve lise düzeyinde okul sporlarına katılım gösteren Küçükler (5. ve 6. sınıf öğrencileri), Yıldızlar (7. ve 8. sınıf öğrencileri), B Genç (9. ve 10. sınıf öğrencileri) ve A Genç (11. ve 12. sınıf öğrencileri) yaş kategorilerinde %44,7’si (180) Kadın ve %55,3’ü (223) erkek toplamda 403 öğrenci sporcudan oluşmaktadır. Çalışmamızda Lee ve ark.’nın  (2007) geliştirdiği ve Gürpınar ‘ın (2014) Türkçe geçerlilik ve güvenirlilik çalışmasını gerçekleştirdiği  “Altyapı Sporlarında Ahlaki Karar Alma Tutumları Ölçeği” (Attitudes to moral decision-making in youth sport questionnaire - AMDYSQ) kullanılmıştır. Araştırma verileri SPSS 13.0 programı ile analiz edilmiştir. Bazı değişkenlere göre öğrenci sporcuların ahlaki karar alma tutumlarında farklılık olup olmadığının tespit edilmesi için Kruskal Wallis ve Man Whitney U testleri kullanılmıştır. Sonuç olarak cinsiyet, yaş kategorisi, sporculuk tecrübesi, kulüp lisansının olması ve ebeveynlerin lisanslı spor yapması gibi değişkenlerin “Altyapı Sporlarında Ahlaki Karar Alma Tutumları Ölçeği” alt boyutlarında anlamlı çıktığı tespit edilmiştir. 

Anahtar Kelimeler:

Bazi Degi̇skenlere Gore Ogrenci̇ Sporcularin Ahlaki̇ Karar Alma Tutumlarin İncelenmesi̇
2019
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to study the ethical decision-making attitudes of students according to certain variables (gender, age group, sports experience, whether or not they have a club license and whether parents have a licensed sports history). The study group consists of 44,7% (180) women and 55,3% (223) men and 403 athletes in the age categories of small (five and sixth class students), stars (eighth and eighth class students), B young (eighth and tenth class students) and A young (eighth and twelfth class students) who participate in school sports at high school and high school levels. Lee and Ark. The “Attitudes to Moral Decision Making in Youth Sport Questionnaire” (AMDYSQ) was developed by Gürpınar in 2007 and the “Attitudes to Moral Decision Making in Youth Sport Questionnaire” (Attitudes to Moral Decision Making in Youth Sport Questionnaire) was used. The research data was analyzed with the SPSS 13.0 program. According to some variables, Kruskal Wallis and Man Whitney U tests have been used to determine whether there are differences in student athletes’ moral decision-making attitudes. As a result, the variables such as gender, age category, sports experience, having a club license, and making a licensed sport by parents have been found to be meaningful in the sub-dimensions of the "Ethical decision-making attitude scale in infrastructure sports".

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










SPORMETRE Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 761
Atıf : 7.330
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini