Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 19
 İndirme 2
TÜRKİYE’DE SORGULAMA TOPLULUĞU MODELİNE YÖNELİK ARAŞTIRMALARIN EĞİLİMLERİ: BİR İÇERİK ANALİZİ
2023
Dergi:  
Eğitim Teknolojisi Kuram ve Uygulama
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada Türkiye’de sorgulama topluluğu modeli kapsamında yapılan araştırmaların genel eğilimlerini ortaya koymak amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda farklı veri tabanları ve dergilerden ulaşılan çalışmalar içerik analizi tekniği kullanılarak incelenmiştir. Çalışmalar araştırma kapsamına dahil edilirken STM kapsamında yapılmış olma, Türkiye’de gerçekleştirilme ve tam metnine ulaşılabilir olma şartları aranmıştır. Tarama sonucunda elde edilen makale, tez ve bildirilerin başlık, özet ve anahtar kelimeleri incelenmiş, çalışmanın amacına uygun olarak 1999-2022 yılları arasında gerçekleştirilen 61 çalışma araştırma kapsamına alınmıştır. Araştırma sonuçlarına göre en çok makale türünde yayın gerçekleştiği, en çok araştırılan değişkenlerin sorgulama topluluğu bileşenleri, yaygın olarak araştırılan diğer değişkenlerin ise akademik başarı, memnuniyet, motivasyon ve algılanan öğrenme olduğu görülmüştür. Araştırmalarda çoğunlukla karma ve nicel yöntemin tercih edildiği, araştırmaların çoğunlukla lisans düzeyinde gerçekleştiği, temel eğitim seviyesinde ve öğretim üyeleri ile gerçekleştirilen çalışmaların sınırlı sayıda sonuçlar arasında yer almaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Trends Of Research On The Inquiry Community Model In Turkey: A Content Analysis
2023
Yazar:  
Özet:

In this study, it is aimed to reveal the general trends of the researches conducted within the scope of The Community of Inquiry (CoI) Model in Turkey. For this purpose, researches obtained from different databases and journals were examined using content analysis technique. While the studies are included in the scope of the research; It was required to be studied within the scope of The Community of Inquiry (CoI) Model, to be conducted in Turkey and to be accessible to the full text. The titles, abstracts and keywords of the articles, theses and conference proceedings obtained as a result of the search were examined and 61 studies carried out between 1999-2022 in accordance with the purpose of the study were included in the scope of the research. According to the results of the research, it was identified that the most articles were published, the most researched variables were the Community of Inquiry (CoI) components, and the other widely researched variables were academic success, satisfaction, motivation and perceived learning. Among the other results are that mixed and quantitative methods are mostly preferred in researches, researches are mostly carried out at undergraduate level, and there is a limited number of studies conducted at the basic education level and with faculty members.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Eğitim Teknolojisi Kuram ve Uygulama

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 67
Atıf : 250
Eğitim Teknolojisi Kuram ve Uygulama