Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 69
 İndirme 15
 Sesli Dinleme 1
Drivers Of Sovereign Risk Premium During Financial Crisis: Dynamic Panel Approaches For Brics Economies and Turkey
2020
Dergi:  
Turkish Studies Economics, Finance, Politics
Yazar:  
Özet:

Ülke risk primi, ülkeye yönelik finansal yatırım davranışlarında önemli bir belirleyici konumunda olduğundan finansal yatırımcıların yanında, politika yapıcılar, siyasiler, akademisyenler tarafından da yakından takip edilmektedir. Ülke riski arttıkça, o ülkenin borçlanma araçlarına ait faiz oranları, artan risk primi sebebiyle yükselişe geçmekte, buna paralel olarak ulusal ekonomik sistem, borçlanma kapasitesi, borçlanma maliyeti ve cari açığın finansmanı gibi birçok açıdan olumsuz etkilenmektedir. Dahası bu etki, kriz dönemlerinde daha belirgin olmaktadır. Bu nedenle, kriz dönemlerinin politika yapıcılar tarafından başarılı bir şekilde yönetilebilmesi için ülke riskinin temel belirleyicilerinin bilinmesi önem taşımaktadır. Bu çalışmada, ülke risk primleri ile cari işlemler dengesi, enflasyon oranı, devlet tahvili faiz oranı ve nominal döviz kuru arasındaki kısa ve uzun vadeli ilişkiler dinamik panel veri analizi yöntemleri ile 2008:q1 to 2014:q2 dönemi verileri kullanılarak Brics ekonomileri ve Türkiye için analiz edilmiştir. Ampirik analizlerin bulgularına göre, ele alınan ülke grubu ve dönem aralığı için, ülke risk priminin, cari işlemler açığı, enflasyon ve faiz oranlarından hem kısa hem de uzun vadede pozitif yönde ve istatistiksel olarak anlamlı bir şekilde etkilendiği anlaşılmaktadır. Öte yandan, döviz kuru, ülke risk primi üzerinde kısa vadede çok zayıf bir etki meydana getirse de, uzun vadede anlamlı bir etkiye sahip olmadığı tespit edilmiştir. Ayrıca, ele alınan değişkenler arasında faiz oranlarının ülke risk primi üzerindeki kısa ve uzun vadeli etkileri daha belirgindir.

Anahtar Kelimeler:

Null
2020
Yazar:  
0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Turkish Studies Economics, Finance, Politics

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 467
Atıf : 367
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini