Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 28
 İndirme 12
R&d Expenditures and Earnings Targets: Evidence From France
2015
Dergi:  
Journal of Economics Finance and Accounting
Yazar:  
Özet:

Research and development (R&D) investments reduce current-period earnings while the benefits associated with the investments occur in the future. This problem implies an earnings management tool to boost short-term performance. While there is much evidence regarding managerial discretion through R&D capitalization, empirical studies that directly examine managerial discretion through R&D expenditure adjusting have not been widely provided in the European context. This paper seeks to determine if earnings targets influence R&D investment by encouraging R&D cuts after IFRS adoption. Focusing on a French setting, where companies invest heavily in R&D, results show that managers tend to cut the R&D expenditures in order to achieve earnings target. Studying two earnings management incentives: avoidance of losses (positive earnings target) and earnings decreases (positive earning growths target), findings support thresholds assumption and provide evidence on real earnings management through R&D expensing. This empirical research contributes to the literature by providing further evidence that post-FRS, R&D cut is a strategic decision influenced by earnings management to boost performance.

Anahtar Kelimeler:

Null
2015
Yazar:  
0
2015
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Journal of Economics Finance and Accounting

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 380
Atıf : 441
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini