Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 38
 İndirme 6
Türkiye’de Uluslararası Öğrenci Hareketliliğinin Görünümü
2021
Dergi:  
Journal of Higher Education and Science
Yazar:  
Özet:

Uluslararasılaşmanın unsurlarından biri de öğrencilerin uluslararası öğrenci hareketliliği olup bu hareketlilik özellikle son yıllarda yükseköğretimin daha fazla uluslararası hale gelmesi ile daha da artmıştır. Uluslararasılaşma yeteneklilerin özellikle en üstte yer alan öğrencilerin hareketliliğini artırmıştır. Bu öğrenciler öğrenim gördükleri ülkelere milyar dolarları bulan katkıları ile ülkelerin yeni gelir kaynaklarından biri durumundadır. Bu nedenle ülkeler uluslararası öğrencileri ülkelerine çekmek için daha fazla rekabet eder duruma gelmiştir. Bu çalışmanın da amacı bu rekabet ortamında uluslararası öğrencilerin hareketliliğinin Türkiye’deki görünümünü ve Türk Yükseköğretimi üzerindeki etkisinin karşılaştırılmalı olarak ortaya konulması ve Türkiye’de bu konuda yapılan çalışmalar hakkında bir politika yapıcı ve uygulayıcılara öneriler sunulması amaçlanmıştır. Betimsel araştırma deseninde tasarlanan bu araştırmada uluslararası öğrenci hareketliliğine ilişkin veriler uluslararası öğrencilere ilişkin rapor, araştırmalar, politika belgeleri, yasal mevzuat, ulusal (YÖK) ve uluslararası kuruluşlar (OECD) vb. kaynaklardan elde edilen veriler kullanarak, derleme çalışması şeklinde gerçekleştirilmiştir

Anahtar Kelimeler:

International Student Movement In Turkey
2021
Yazar:  
Özet:

One of the elements of internationalization is the student’s international student mobility, and this mobility has increased even more, especially in recent years, with higher education becoming more international. Internationalization has increased the mobility of the students in the top of the talents. These students are one of the new sources of income of the countries with their billions of dollars of contribution to the countries they study. This is why countries have become more competitive to attract international students to their countries. The aim of this study is also to compare the appearance of international students’ mobility in Turkey and their impact on Turkish Higher Education in this competitive environment and to present recommendations to a policy maker and practitioner on the work done in Turkey on this issue. Designed in the visual research pattern, the data relating to international student mobility in this study relates to international students, research, policy documents, legal legislation, national (CEDAW) and international organizations (OECD) etc. By using the data obtained from the sources, the collection work was carried out in the form of

Anahtar Kelimeler:

Overview Of International Student Mobility In Turkey
2021
Yazar:  
Özet:

The international student mobility of students is one of the elements of internationalization and this mobility has increased in recent years, especially as higher education becomes more international. The mobility of talented students, especially top-ranked students, has been increased by internationalization. These students are one of the new sources of income in the countries where they have studied, with billions of dollars contributions. Countries have become more competitive in order to attract international students to their countries. The aim of this study is to provide a comparative overview of the mobility of international students in Turkey and its impact on the Turkish higher education system in this competitive environment and offer policymakers and practitioners suggestions in this regard. Data on international student mobility were collected from international studies, research, policy papers, legislative documents, national (YÖK) and international organizations (OECD) etc. and it was carried out in the form of a compilation study using the data obtained from the sources referred to.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Journal of Higher Education and Science

Alan :   Eğitim Bilimleri; Fen Bilimleri ve Matematik; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 623
Atıf : 5.151
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini