Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 64
 İndirme 28
Bir Boyutlu Dinamik Analiz ve Mikrotremor Ölçüm Sonuçlarının Karşılaştırılması
2019
Dergi:  
Turkish Journal of Civil Engineering
Yazar:  
Özet:

Depremler sırasında zemin tabakalarında oluşan deformasyon seviyeleri, yapı-zemin etkileşiminde önemli rol oynamaktadır. Kuvvetli yer hareketi kayıtları kullanılarak yapılan bir boyutlu (1D) dinamik analizlerle yüzeye yakın zemin tabakaları için hesaplanan kayma şekil değiştirmeleri, küçük genlikli titreşimler-mikrotremor verisi analiz sonuçlarının tasarım yer hareketine ait en büyük yatay ivme değeriyle birlikte değerlendirilmesiyle de tahmin edilebilmektedir. Bu çalışmada, Kuzey Anadolu Fay Hattına yakın bir bölgede zemin tabakalarının deprem hareketi karşısındaki davranışı hem 14 farklı anakaya ivme kaydı kullanılarak yapılan 1D eşdeğer lineer dinamik analizlerle hem de mikrotremor ölçümlerinin analizi yardımıyla elde edilmiştir. Verilerin değerlendirilmesi sonucunda; kuvvetli yer hareketi sırasında yüzeye yakın zemin tabakalarında oluşacak kayma birim şekil değiştirmesinin belirlenebilmesi amacıyla, elastik ve elasto-plastik deformasyon seviyelerini kapsayan bir bağıntı önerilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

A Dimensional Dynamic Analysis and Comparison Of Microtremor Measurement Results
2019
Yazar:  
Özet:

The deformation levels in the ground layers during earthquakes play an important role in the structure-ground interaction. Strong ground movement records can also be predicted with a dimension (1D) dynamic analysis calculated for ground layers close to the surface by calculating sliding shape changes, with the evaluation of the results of the analysis of small width vibrations-microtremor data along with the largest horizontal vibration value of the design ground movement. In this study, the behavior of the ground layers against the earthquake movement in a region near the Northern Anadolu Fay Line was obtained by the 1D equivalent linear dynamic analysis and by the help of the analysis of the microtremor measurements, both using the 14 different basement drive record. As a result of the assessment of the data, a link that covers the elastic and elasto-plastic deformation levels was proposed in order to determine the shifting unit shape that will occur in the ground layers near the surface during a strong ground movement.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Turkish Journal of Civil Engineering

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 608
Atıf : 1.920
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini