Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 28
 İndirme 3
Analyzing the Correlation Between the Attitudes of Nursing Students Towards Using Computers in Health Care and Clinical Decision Making Skills
2017
Dergi:  
Journal of Education and Research in Nursing
Yazar:  
Özet:

INTRODUCTION: The research was planned descriptively to assess the correlation between the attitudes of nursing students towards using computers in health care and clinical decision making skills. METHODS: The research was conducted with 2nd, 3rd and 4th year students of a nursing school in February 2016. The study was completed with 140 students. During the collection of data; (1) Form assessing socio-demographic features and attitudes on using computers of students (2) Pretest for Attitudes toward Computers in Healthcare Assessment Scale (3) the Clinical Decision Making in Nursing Scale were used. SPSS 15.00 package program was used in the statistical analysis of data. Descriptive statistics were shown as numbers, percentages and average±standard deviations. "Kruskal-Wallis" and "Mann Whitney U" tests were used for comparative statistics and "Spearman correlation analysis" was used to assess relationship between scale points with numerical parameters. Statistical significance level was accepted as p 0.05. RESULTS: Subscale of "Search for alternatives or options" within The Clinical Decision Making in Nursing Scale’s was found significantly higher in 2nd year students statistically when compared to other year students (p 0.05). Positive correlation was found between the two scales in terms of total scores (r=0.570; p 0.001). CONCLUSION: It was seen that students having high attitude points towards using computers have high clinical decision making skills. It must be ensured that students acquire computer using skills during nursing training to provide contribution towards increasing the quality in patient care. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Journal of Education and Research in Nursing

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 620
Atıf : 467
Journal of Education and Research in Nursing