Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 49
 İndirme 24
An Assessment Of Compliance With The European and National Minimum Requirements On Calf Welfare Of Dairy Cattle Farms In İzmir Province
2019
Dergi:  
Kocatepe Veteriner Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, İzmir ilinde bulunan süt sığırı işletmelerinin minimum buzağı refahı gerekliliklerine uyumunun değerlendirilmesidir. Araştırma, İzmir iline bağlı Bayındır ilçesinde toplam 30 süt sığırı işletmesinde yürütülmüştür. Avrupa Birliği (2008/119/EC) ve ulusal mevzuatta tanımlanan asgari buzağı refahı gerekliliklerine dayanılarak geliştirilen bir ölçme, gözlem ve değerlendirme formu kullanılmıştır. Araştırmaya katılmayı kabul eden çiftliklerde gözlem, tespit ve ölçümler yapılarak buzağı barınaklarında kaynak ve idare ile ilgili refah değerlendirmeleri yapılmıştır. Elde edilen bulgulara göre, buzağıların beslenme ve barınmasına ilişkin fiziki koşulların uygun olduğu ancak barınak ve ekipman temizliği ile altlık kullanımının yetersiz olduğu tespit edilmiştir. Sonuç olarak, İzmir'in Bayındır ilçesinde süt sığırı işletmelerinde buzağı refahı yönünden minimum gerekliliklerin besleme, sağlık idaresi ve günlük kontroller açısından karşılandığı, ancak barındırma ile ilgili önemli eksikliklerin bulunduğu belirlenmiştir. Süt sığırı  işletmelerinin buzağı refahı minimum gerekliliklerine uyumunun arttırılması için çiftçilerin hayvan refahı kavramı ve mevzuatı konusunda farkındalığının ve eğitim düzeyinin arttırılması önerilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Kocatepe Veteriner Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 686
Atıf : 2.244
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini