Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 36
 İndirme 1
Pakistan-israel Relations After The Arab World’s Geopolitical Gravitation Towards Israel
2021
Dergi:  
İstanbul Aydın Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

ABSTRACT Security and financial diversification are the major, but not only, reasons behind the recent Arab world’s geopolitical gravitation towards Israel. It was vehemently believed that a formal move of the Arab world towards normalizations of relations with Israel will compel Pakistan to revisit her Israel policy and will eventually lead to normalization of relations with Israel. But the recent wave of normalizing of relations between Arab states and Israel proved this theory flawed. Now, the decades-old overt and covert contacts and visits between the Arabs and Israelis resulted in the formal announcement of normalization of relations between four major Arab countries and Israel. However, Pakistan has denied any change in her long-standing Israel policy. This article will analyze Pakistan’s stance after the Arab world’s geopolitical gravitation towards Israel and the believed pressure from some Arab countries and the Trump Administration on Pakistan with regards to the normalization of relations with Israel. This article will also discuss the historical background, contacts, various tensions, and believed constraints, such as the Iranian factor, the Kashmir Issue, the fear of Islamist revolt, and so on.

Anahtar Kelimeler:

Null
2021
Yazar:  
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






İstanbul Aydın Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 322
Atıf : 1.051
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini