Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 39
 İndirme 3
Genç Yetişkinlere Yönelik Duygu Düzenleme Müdahaleleri: Sistematik Gözden Geçirme
2021
Dergi:  
Ihlara Eğitim Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada, duygu düzenlemeyi temel alan grup müdahalelerinin etkililiğinin sistematik olarak incelenmesi amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda Şubat 2021 ile Mart 2021 tarihleri arasında TR Dizin, Springer Link, Taylor and Francis, Wiley Online Library, Sage Journals ve Science Direct veri tabanlarında, 2010-2021 yılları arasında kısıtlama yapılarak duygu düzenleme ile ilgili Türkçe ve İngilizce çalışmaları kapsayacak şekilde gerçekleştirilmiştir. Tarama sonucunda 1.352 makale PRISMA rehberi ve mevcut araştırma için belirlenen seçim kriterleri doğrultusunda değerlendirilerek, kriterleri karşılayan 9 makale araştırma kapsamına alınmıştır. Seçilen makaleler, araştırma modeli, araştırma grubu, araştırmanın deseni, grup müdahalelerinin özellikleri, kullanılan ölçme araçları ve grup müdahalelerinin etkililiği açısından incelenmiştir. Bulgulara göre, incelenen tüm duygu düzenleme müdahaleleri katılımcıların duygu düzenleme güçlüğünün azalmasında, duygu düzenleme bilgi ve becerilerinin artmasında etkili olmuştur. Ayrıca, seçilen çalışmalarda uygulanan duygu düzenleme grup müdahalelerinin katılımcıların duyguları adlandırma ve duygusal farkındalıklarına, kaygının ve mutsuzluğun azalmasına katkı sağladığı görülmüştür. İncelenen grup müdahalelerinde bilinçli farkındalık, bilişsel davranışçı kuram, duygulanım düzenleme, müzik terapisi, meditasyon ve diyalektik davranış terapisi temelli çalışmaların yapıldığı gözlenmiştir. Sonuç olarak, genç yetişkinlere yönelik olarak gerçekleştirilen duygu düzenleme müdahalelerinin, deney grubundaki katılımcıların duygu düzenleme becerilerini artırdığı ve katılımcıların ruh sağlığını olumlu yönde etkilediği söylenebilir. Elde edilen sonuçlar ışığında, genç yetişkinlere yönelik duygu düzenleme müdahalelerinin ruh sağlığı hizmetlerinde kullanılması önerilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Genc Yeti̇ski̇nlere Yoneli̇k Duygu Duzenleme Mudahaleleri̇: Si̇stemati̇k Gozden Geci̇rme
2021
Yazar:  
Özet:

This study aims to systematically study the effectiveness of group interventions based on emotional regulation. For this purpose, between February 2021 and March 2021 TR Dizin, Springer Link, Taylor and Francis, Wiley Online Library, Sage Journals and Science Direct databases were carried out in a way that would include Turkish and English studies on emotional regulation, with limitations between 2010 and 2021. The survey resulted in 1,352 articles evaluated according to the PRISMA guide and the selection criteria for the current research, 9 articles that meet the criteria were taken into the research scope. Selected articles, the research model, the research group, the design of the research, the characteristics of group interventions, the measurement tools used and the effectiveness of group interventions have been studied. According to the findings, all of the examined emotional regulation interventions have been effective in reducing the difficulties of the participants in emotional regulation, increasing their knowledge and skills in emotional regulation. It has also been shown that group interventions of emotional regulation applied in selected studies have contributed to the participant’s emotions and emotional awareness, the reduction of anxiety and unhappiness. The group interventions examined observed studies based on conscious awareness, cognitive behavioral theory, emotional arrangement, music therapy, meditation and dialectic behavioral therapy. As a result, it can be said that the emotional regulation interventions aimed at young adults enhanced the emotional regulation skills of the participants in the experiment group and positively affected the mental health of the participants. In light of the achieved results, it is recommended that emotional regulation interventions aimed at young adults be used in mental health services.

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Ihlara Eğitim Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 113
Atıf : 622
2023 Impact/Etki : 0.25
Ihlara Eğitim Araştırmaları Dergisi