Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 59
 İndirme 22
SOCIO- ECONOMIC AND DEMOGRAPHIC DETERMINANTS OF CRIME BY PANEL COUNT DATA ANALYSIS: THE CASE OF EU 28 AND TURKEY
2017
Dergi:  
Journal of Business Economics and Finance
Yazar:  
Özet:

Purpose- Aim of this paper is to examine factors that affect the total number of crimes recorded by the police for EU 28 and Turkey in 2001-2010, which is not used previously in the literature dealing with the developments and changes during a certain period in this study. Methodology- We used panel count data in analysis of this paper. Count data models are appropriate to determine factors on the number of crimes because of the nature of the dependent variable. Findings- we used growth rate, GDP per capita, inflation, unemployment rate, urban overpopulation, enrollment rate and the number of the police variables to examine effect on crimes. The results demonstrate that GDP per capita, inflation, unemployment rate and urban overpopulation has a positive on the number of crimes. The increases on the enrollment rate and the number of police decrease the number of crimes. Conclusion- We observe higher crime rates in highly urbanized areas.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Journal of Business Economics and Finance

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 315
Atıf : 353
Journal of Business Economics and Finance