Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
Covid-19 Pandemisi Sirasinda Annelerin Cocukluk Cagi Asilari Hakkindaki Bakis Acilarinin Degerlendirilmesi
2022
Dergi:  
Genel Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bir aşının varlığının, tüm dünyadaki yaşamları nasıl etkileyebileceğini açıkça ortaya koyan COVID-19 salgını, annelerin çocukluk çağı aşılarına karşı bakış açısını da değiştirmiş olabilir. Çalışmanın amacı COVID-19 pandemisi sırasında annelerin çocukluk çağı aşıları hakkındaki bakış açılarını değerlendirmektir. Yöntem: Bu tanımlayıcı çalışma 1-15 Haziran 2020 tarihinde Türkiye'de yapılmıştır. Çalışma 455 anne ile tamamlanmıştır. Tanımlayıcı bilgi formu ve “Aşıya Yönelik Tutum Ölçeği” kullanılmıştır. Tanımlayıcı istatistiksel yöntemlerin yanı sıra nicel verileri karşılaştırmak için bağımsız örneklem t testi ve ANOVA kullanılmıştır. Bulgular: Annelerin %96'sı (n=437) çocuğuna/çocuklarına düzenli olarak aşı yaptırdığını belirtmiştir. Annelerin %4'ünün aşılara yönelik olumsuz tutuma sahip olduğu %61.8'inin ise olumlu bir tutum içinde olduğu bulunmuştur. Çocuğuna kısmen ya da hiç aşı yaptırmayan annelerin ilk üç nedeni yan etkiler, aşı ile ilgili olumsuz deneyimler ve aşıların yabancı kaynaklı olmasıdır. COVID-19 salgını, annelerin %19.3'ünün aşıya yönelik tutumunu olumlu, %9'unu ise olumsuz yönde etkilemiştir. Sonuç: Araştırmanın sonucu, annelerin büyük çoğunluğunun aşılamaya karşı olumlu bir tutum içinde olduğunu göstermiştir. Ancak hala çocuklarına aşı yaptırmayan anneler bulunmaktadır. Sağlık kurumları ve devlet kurumları aşının önemini sadece COVID-19 pandemisi gibi sağlık krizleri anında değil her zaman farklı platformlarda vurgulamalı ve bilimsel tavsiyelere uymalıdır.

Anahtar Kelimeler:

Evaluation Of Mothers’ Perspectives On Childhood Vaccination During The Covid-19 Pandemic
2022
Yazar:  
Özet:

ABSTRACT Background/Aims: The COVID-19 pandemic, which made clearly showed how the availability of a vaccine could impact lives around the world, may also have changed mothers' perspectives on childhood vaccines. This research was conducted to evaluate mothers' perspectives on childhood vaccination during the COVID-19 pandemic. Methods: This descriptive study was conducted 1-15 June 2020 in Turkey. The study was completed with 455 mothers. A descriptive information form and the “Attitudes towards Vaccination Scale” were used. Independent sample t-test and ANOVA were used to compare quantitative data as well as descriptive statistical methods. Results: Of the mothers, 96% (n=437) stated that they had their child/children vaccinated regularly. It was found that 4% of the mothers had a negative attitude; 61.8% had a positive attitude toward vaccination. The top three reasons why mothers who partially or never had their children vaccinated were side effects, negative experiences with vaccination and the foreign origin of the vaccines. The COVID-19 outbreak had a positive impact on the attitudes of 19.3% of mothers towards vaccination, and a negative impact on 9%. Conclusion: The results of the study showed that the majority of mothers had a positive attitude towards vaccination. However, there are still mothers who do not vaccinate their children. Health institutions and government organizations should continually stress the importance of vaccination on different platforms, not only for health crises such as the COVID-19 pandemic, but always, and following scientific recommendations.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Genel Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 343
Atıf : 64
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini