Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
 İndirme 1
Coccinellidae species and their population changes in alfalfa field of Akçakale country of Şanlıurfa province and a new record, Exochomus pubescens Küster for Turkey
2010
Dergi:  
Bitki Koruma Bülteni
Yazar:  
Özet:

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde coccinellid türler ve bu türlerin populasyon değişimlerinin belirlenmesi amacı ile çalışmalar, 2006 ve 2007 yıllarında Şanlıurfa ili Akçakale ilçesinde yürütülmüştür. Coccinellidler yonca alanlarında 2006 yılında mayıs, 2007 yılında ise nisan ayından itibaren populasyon oluşturmaya başlamış ve her iki yılda en yüksek popülasyon yoğunluklarına ağustos ayının ikinci yarısında ulaşmışlardır. 2006 yılında toplam 1653 adet, 2007 yılında ise 1937 adet coccinellid birey elde edilirken, toplam 14 tür belirlenmiştir. Her iki yılda da en fazla elde edilen tür ve oransal olarak en fazla bulunan tür Hippodamia (Adonia) variegata (G.) olurken bunu sırasıyla Coccinella undecimpunctata (L.), Coccinella septempunctata (L.) ve Scymnus levaillanti M. izlemiştir. Bu dört tür yonca alanında mevsim boyunca düzenli bir şekilde popülasyon gelişimi göstermiş ve tüm türlerin 2006 yılında %93.39 ve 2007 yılında ise %94.20'sini oluşturmuşlardır. Saptanan türler içerisinde Exochomus pubescens Küster ise Türkiye Coccinellidae faunası için yeni kayıttır. Çalışma sonunda yonca alanlarında coccinellidlerin yoğun olarak saptandığı, mevsim boyunca varlıklarını devam ettirebildikleri belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Coccinellidae species and their population changes in alfalfa field of Akçakale country of Şanlıurfa province and a new record, Exochomus pubescens Küster for Turkey
2010
Yazar:  
Özet:

Studies with the aim of determining the variations in the population of coccinellid species and these species in the southeastern Anadolu region have been carried out in 2006 and 2007 in the province of Shanlıurfa or Akçakale. Coccinellids began to form populations in the corn areas in May 2006 and in April 2007 and reached the highest population intensity in both years in the second half of August. In 2006, a total of 1653 copies and in 2007 1937 copies of coccinellid were obtained, while a total of 14 species were identified. The most obtained species and the most proportionally found species were Hippodamia (Adonia) variegata (G), followed by Coccinella undecimpunctata (L), Coccinella septempunctata (L) and Scymnus levaillanti M. respectively. These four species have shown regular population growth throughout the season, with 93.39% of all species in 2006 and 94.20% in 2007. Exochomus pubescens is a new record for the Coccinellidae fauna in Turkey. At the end of the study it was determined that coccinellids were intensely detected in the corn areas, and that they could continue their existence throughout the season.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Bitki Koruma Bülteni

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.123
Atıf : 915
Bitki Koruma Bülteni