Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
 İndirme 1
Isparta’da Elma Muhafaza Amaçlı Kullanılan Soğuk Hava Depolarındaki Yapı Malzemelerinin Depolama Kalitesi Üzerine Etkisinin Değerlendirilmesi
2023
Dergi:  
Meyve Bilimi
Yazar:  
Özet:

Yapılan bu çalışmada, Isparta İlinde elma muhafaza amaçlı kullanılan 60 adet soğuk hava deposu araştırma materyali olarak belirlenmiştir. Soğuk hava deposu sahipleri ile yapılan görüşmelerde bölgede kullanılan soğuk hava depolarının %78.33’ünün sadece elma depolama amaçlı kullanıldığı; geriye kalan %21.67’sinde ise elma haricinde yaz döneminde kiraz, kayısı, şeftali ve erik gibi meyvelerin kısa süreli depolamalarının yapıldığı belirlenmiştir. İncelenen bu depoların %55.00’inde duvar yalıtım malzemesi olarak expanded polystyrene (EPS), %30.00’unda poliüretan (PU) panel ve %15.00’inde ise poliüretan (PU) köpük malzemesinin kullanıldığı görülmüştür. Depolar tavan yalıtım malzemesine göre değerlendirildiğinde, %46.67’sinde yalıtım malzemesi olarak EPS’nin kullanıldığı, %30.00’unda PU panelin kullanıldığı ve %23.33’ünde ise PU köpüğün kullanıldığı belirlenmiştir. Bölgede soğuk hava deposu sahipleri ile yapılan görüşmelerde, depo sahipleri EPS veya PU köpük gibi yalıtım malzemelerinin meyve depolama için uygun olmadığını ve bu yapı malzemelerinin depo hijyeni açısından yeterli olmadığını belirtmişlerdir. Soğuk hava depolarının duvar ve tavanlarında yalıtım malzemesi olarak PU panelin kullanıldığı depo sahipleri ise depolarında kullandıkları bu yalıtım malzemesinden memnun olduklarının ifade etmişler ve ayrıca depo hijyeni açısından da yeterli olduğunu belirtmişlerdir.

Anahtar Kelimeler:

Evaluation Of The Effects Of Building Materials On Storage Quality In Cold Storages Used For Apple Preservation In Isparta
2023
Dergi:  
Meyve Bilimi
Yazar:  
Özet:

In this study, 60 cold storages used for apple preservation in Isparta Province were determined as research material. In the interviews with cold storage owners, it was determined that 78.33% of the cold storages used in the region were used only for apple; and the remaining 21.67% were used for short-term storage of the fruits such as cherry, apricot, peach, and plum in the summer season. It was observed that expanded polystyrene (EPS) was used as wall insulating material in 55.00% of these storages, polyurethane (PU) panel was used in 30.00% and polyurethane (PU) foam was used in 15.00% of these storages. The storages were evaluated according to the ceiling insulating material, it was determined that EPS was used as insulating material in 46.67%, PU panel was used in 30.00% and PU foam was used in 23.33% of the storages. In interviews with cold storage owners in the region, storage owners stated that insulating materials such as EPS or PU foam are not suitable for fruit storage and that these insulating materials are not sufficient in terms of storage hygiene. The storage owners of the storages where PU panels were used as insulating material on the walls and ceilings of the cold storages stated that they were satisfied with this insulating material they used in their storages and also stated that it was sufficient in terms of storage hygiene.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Meyve Bilimi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 72
Atıf : 7
Meyve Bilimi