Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 1
Türkçe Öğretmenlerinin Meslek Hayatlarında Yaşadıkları Sorunlar ve Bunlara Yönelik Çözüm Önerileri
2021
Dergi:  
Turkish Studies Educational Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada Türkçe öğretmenlerinin meslek hayatlarında yaşadıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik sundukları çözüm önerileri incelenmeye çalışılmıştır. Araştırma, Van İl Millî Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla valilikten alınan 13/01/2021 tarih ve 19152539 sayılı araştırma izni onayıyla yapılmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu, Van ili İpekyolu, Tuşba ve Edremit merkez ilçelerine bağlı devlet okullarında görev yapan 27 Türkçe öğretmeni oluşturmaktadır. Araştırmanın yürütülmesinde nitel araştırma desenlerinden durum çalışması (case study) deseni kullanılmıştır. Verilerin toplanmasında uzman görüşü alınarak hazırlanan ve açık uçlu sorulardan oluşan yarı yapılandırılmış görüşme formu kullanılmış, verilerin çözümlenmesinde ise içerik analizi yöntemine başvurulmuştur. Araştırmanın sonunda Türkçe öğretmenlerinin; okullarda kütüphane ve internetin olmaması, sınıflarda materyal eksikliğinin yaşanması, Türkçenin doğru kullanılması noktasında diğer branş öğretmenlerinin sorumluluk almaması, Türkçe öğretmenlerinin kendilerini yeterince yetiştirmemesi, Türkçe dersinin basit bir ders olarak algılanması, öğrencilerin hazırbulunuşluk düzeyleri ile ilgili çeşitli eksikliklerin olması, fakültelerde işlenen derslerin yetersiz olması, MEB müfredatında yer alan konuların soyut olması, müfredatın öğrenci seviyesine uygun olmaması ve yoğun bir içeriğe sahip olması, MEB tarafından okullara gönderilen ders kitaplarının nitelikli olmaması, öğretmenlere yönelik yeterli sayıda hizmet içi eğitimin verilmemesi, öğretmenlerin gelir düzeylerinin düşük olması, öğretmenlik mesleğine gereken değerin verilmemesi, öğretmenlerin çok az çalıştıkları algısı gibi pek çok sorunla karşılaştıkları tespit edilmiştir. Türkçe öğretmenlerinin bu sorunlara yönelik çok sayıda öneride bulundukları görülmüş, elde edilen sonuçlar alanyazında yer alan çalışmalar doğrultusunda tartışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The problems that teachers experience in their professional lives and the solutions to them
2021
Yazar:  
Özet:

In this study, Turkish teachers were trying to explore the problems they experience in their professional lives and the solutions they offer to these problems. The research was carried out with the approval of the research permission of 13/01/2021 and 19152539 received from the government through the Van Provincial National Education Directorate. The research work group consists of 27 Turkish teachers who work in the state schools associated with the Van or Ipekyolu, Tuşba and Edremit central districts. The case study (Case Study) is used for the conduct of the research. In the collection of data, a semi-structured interview form was used, prepared by expert opinion and made up of open-end questions, and in the analysis of data, the method of content analysis was applied. In the end of the study, Turkish teachers; the absence of library and internet in schools, the lack of material in classes, the lack of responsibility of other branches teachers at the point of correct use of Turkish, the lack of training of Turkish teachers, the perception of Turkish lessons as a simple course, the lack of various deficiencies related to the level of preparation of students, the lack of courses processed in faculties, the abstract of the subjects in the MEB programming, the lack of material in the MEB programming, the lack of responsibility of other branches teachers at the point of correct use of Turkish, the lack of responsibility of other branches teachers, the lack of responsibility of teachers, the lack of responsibility of teachers, the lack of responsibility of teachers, the lack of responsibility of teachers, the lack ofThe Turkish teachers have seen a number of suggestions on these issues, the results obtained have been discussed in accordance with the studies in the field.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Turkish Studies Educational Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 752
Atıf : 1.105
Turkish Studies Educational Sciences