Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 306
 İndirme 116
Sürdürülebilir Turizm Gelişimi ve Yaratıcı Turizm
2019
Dergi:  
Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kültürel ve doğal kaynaklara bağlı olan turizm sektöründe kaynakların gelecek nesillerin ihtiyaçlarını dikkatte alarak kontrollü kullanımını ifade eden sürdürülebilirlik yaklaşımı son yıllarda üzerinde sıklıkla durulan konulardan biridir. Sürdürülebilirliğin zaman zaman bir turizm çeşidi olarak nitelendirildiği görülse de sürdürülebilirliğin tüm turizm çeşitlerine entegre edilebilen ve sağlıklı turizm gelişiminin gereği olarak nitelendirilebilen bir yaklaşım olduğunu söyleyebiliriz. Son yıllarda turistik tercihlerin değişimi ile birlikte yeni yeni gündeme gelmeye başlayan turizm türlerinden biride yaratıcı turizmdir. Yaratıcı turizm kısaca somut olmayan kültürel unsurların turistler için tüketilebilir deneyimler haline dönüştürülmesi olarak ifade edilebilir. Kültür turizminin bir uzantısı olarak görülen yaratıcı turizm sürdürülebilir turizm gelişimine destek olabilecek bir alternatif olarak nitelendirilmektedir. Bu doğrultuda çalışmada sürdürülebilir turizm gelişimi sürecinde yaratıcı turizmin önemi irdelenmiş ve konunun önemine dikkat çekmek istenmiştir. 

Anahtar Kelimeler:

Sustainable Tourism Development and Creative Tourism
2019
Yazar:  
Özet:

In the tourism sector, which is tied to cultural and natural resources, the approach to sustainability, which expresses the controlled use of resources by taking care of the needs of future generations, is one of the most frequently discussed topics in recent years. Sustainability can sometimes be described as a type of tourism, but we can say that sustainability is an approach that can be integrated into all kinds of tourism and can be described as the requirement of healthy tourism developmentIn recent years, with the change of touristic preferences, one of the types of tourism that has recently come to the agenda is creative tourism. Creative tourism can be briefly described as the transformation of intangible cultural elements into consumable experiences for tourists. Creative tourism, seen as an extension of cultural tourism, is described as an alternative to sustainable tourism development. In this respect, the importance of creative tourism in the sustainable tourism development process has been investigated and attention has been paid to its importance.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 481
Atıf : 1.507
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini