Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 56
 İndirme 19
Afet Lojistiği Risklerinin Literatür Araştırmasına Dayalı Olarak Belirlenmesi
2019
Dergi:  
Journal of Management Marketing and Logistics
Yazar:  
Özet:

Amaç - Afet lojistiği risklerinin belirlenmesi ve analiz edilmesi, kurumlara afet lojistiği kapsamında oluşturacakları planlar ve alacakları önlemler açısından yol gösterici olmaktadır. Bu çalışmanın temel amacı, afet lojistiği kapsamındaki risk unsurlarının ve bu risklerin azaltılmasına yönelik farklı yöntemlerin literatür araştırması ile ortaya konmasıdır. Yöntem - Ocak 2011 - Aralık 2018 arasında afet lojistiği riskleri üzerine yapılmış çalışmalar incelenmiştir. Literatür araştırması; EmeraldInsight, ScienceDirect, Scopus, Taylor&Francis Online ve SpringerLink veri tabanları üzerinden “disaster logistics risk”, “humanitarian logistics risk” ve “emergency logistics risk” anahtar kelimeleri kullanılarak gerçekleştirilmiştir Bulgular - Araştırma sonucunda literatürde en fazla dikkate alınan afet lojistiği riskinin “talep riski” olduğu tespit edilmiştir. Sonuçlara gore afet lojistiği kapsamında en fazla ele alınan konunun tesis kuruluş yeri seçim kararı ve belirsizlik altında en fazla kullanılan çözüm yönteminin de Stokastik Programlama olduğu ortaya konmuştur. Sonuç- Afet lojistiğ kapsamında oluşturulacak planlar ve alınacak önlemler açısından risklerin düşünülmesi oldukça önemlidir. Gelecek çalışmalarda daha fazla veri tabanı eklenerek çalışmanın kapsamı genişletilebilir. Afet lojistiği risklerini azaltacak stratejilerin geliştirilmesine dair araştırmalar gerçekleştirilebilir.

Anahtar Kelimeler:

Determining Of Disaster Logistics Risks Based On Literature Review
2019
Yazar:  
Özet:

Purpose - Identifying and analysing of disaster logistics risks is a guide to the organizations according to the disaster logistics plans and actions to be taken. The main pupose of this study is to reveal the disaster logistics risks and the used methods to mitigate the effects of the risks. Methodology - The researches on disaster logistics risks were reviewed between January 2011-December 2018. The literature review was made on the databases EmeraldInsight, ScienceDirect, Scopus, Taylor&Francis Online and SpringerLink by using the keywords “disaster logistics risk”, “humanitarian logistics risk” and “emergency logistics risk”. Findings - The survey results show that demand risk is the most considered disaster logistics risk. According to the results, facility location decisions is the most addressed disaster logistics issue and Stochastic Programming is the most used solution method under risk based uncertainty. Conclusion - Considering the risks is very important for the plans and actions to be taken in context of disaster logistics. For future studies, the scope of the study can be extended by adding more databases. Studies can be made to develop strategic decisions to mitigate the effects of the disaster logistics risks.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Journal of Management Marketing and Logistics

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 242
Atıf : 243
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini