Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 16
 İndirme 5
BİR OYUN TEORİSİ ANALİZİ: YENİÇERİLER VE TAĞŞİŞ UYGULAMASI
2021
Dergi:  
Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Altı asırdan daha uzun bir süre varlığını devam ettiren Osmanlı İmparatorluğu, yönetim sisteminden askeri sisteme hukuk sisteminden eğitim sistemine ve esnaf sisteminden sağlık sistemine kadar geniş bir alandaki muazzam bir medeniyete sahipti. Bu medeniyetin temel taşlarının analiz edilmesi, sosyal, ekonomik, siyasal, hukuki, askeri ve daha birçok alanda gelişmenin sağlanması açısından çok büyük bir önem taşımaktadır. Bu noktadan hareketle bu çalışmanın temelindeki oyun teorik model, özellikle de Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemleriyle ilgili bir değerlendirmeye odaklanmaktadır. Tağşiş uygulamasının azaltılmasıyla isyanların bastırılmasında ne kadarlık bir sürdürülebilir bir faydanın sağlanacağı araştırılmaktadır. Sonuçlar, böyle bir faydanın sürdürülemez bir niteliğe sahip olduğunu göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

Analysis of a Game Theory: Innovations and the Application of Stripes
2021
Yazar:  
Özet:

The Ottoman Empire, which continued its existence for more than six centuries, had an enormous civilization in a broad sphere, from the system of governance to the military system, from the law system to the education system and from the trade system to the health system. The analysis of the core stones of this civilization is of great importance for ensuring development in social, economic, political, legal, military and many other areas. From this point of view, the game based on this study focuses on an assessment of the theoretical model, especially the last periods of the Ottoman Empire. It is understood how much sustainable benefit will be provided in the oppression of rebels by reducing the use of strawberries. The results indicate that such a benefit has an unstable character.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 402
Atıf : 4.858
Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi