Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 56
 İndirme 15
Amerika Birleşik Devletleri’nin Ortadoğu Hedefleri ve Körfez Savaşı
2020
Dergi:  
International Journal of Disciplines Economics & Administrative Sciences Studies (IDEASTUDIES Journal)
Yazar:  
Özet:

Karmaşık yapısı sebebiyle yeni bir düzen kurmanın kolay olmadığı yegane bölgelerden biri olan Ortadoğu’da Amerika Birleşik Devletleri’nin müdahalesi sonucunda Körfez Savaşı yaşanmıştır. Bölgedeki Amerika varlığının ve dış politikasının daha hissedilebilir hale gelmesini sağlayan savaşla birlikte, Irak bu bölgedeki etkinliğini büyük oranda kaybetmiştir. Irak’ın Kuveyt’i işgalinin ardından Amerika Birleşik Devletleri’nin önderlik ettiği müttefik güçler Irak’a müdahale etmiş ve Irak’ın geri çekilmesini sağlamıştır. Amerika Birleşik Devletleri’nin uluslararası desteği de arkasına alarak gerçekleştirdiği bu müdahale sonrasında Ortadoğu’daki hakimiyeti meşru bir hal almıştır. Stratejik şekilde bölgedeki varlığını arttıran ve Ortadoğu’ya kendi çıkarlarına paralel olarak yeni bir biçim vermek isteyen Amerika Birleşik Devletleri, bunu yaparken politikasını bölgenin uysallaştırılmasına ve güvenliğin sağlanmasına dayandırmıştır. Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda Ortadoğu’nun tüm dünya için ifade ettiği anlam Amerika Birleşik Devletleri’nin bugün dahi sürdürdüğü bölgesel etkinlik çabasının nedenini gözler önüne sermektedir. Bölgenin sahip olduğu petrol kaynaklarına bağlı stratejik önemi ve Amerika Birleşik Devletleri’nin dünyadaki tek süper güç olarak kalma gayretinin kesişmesi ile Ortadoğu-Amerika ilişkileri ve bu bağlamda bu ilişkilerin başlangıcı sayılabilecek olan Körfez Savaşı hayati önem taşımaktadır.

Anahtar Kelimeler:

The United States' Middle East Goals and The Korphus War
2020
Yazar:  
Özet:

One of the only areas in the Middle East, which is not easy to establish a new order due to its complex structure, was the Gulf War as a result of the intervention of the United States. In spite of the war that made the presence of America and its foreign policy in the region more sensitive, Iraq has greatly lost its effectiveness in the region. After Iraq’s occupation of Kuwait, the US-led allied forces have intervened in Iraq and made it possible for Iraq to withdraw. After this intervention, the U.S. international support took back, the domination in the Middle East became legitimate. The United States, which strategically increased its presence in the region and wants to give the Middle East a new form parallel to its own interests, has, while doing so, based its policy on the region’s harmonisation and security. With all this in mind, the meaning that the Middle East expresses for the whole world reflects the reason for the U.S. regional activity efforts that the United States continues to do today. The strategic importance of the region’s oil resources and the intersection of the United States’ efforts to remain the only superpower in the world, the Middle East-American relations and in this context the Gulf War, which could be the beginning of these relations, are vital.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






International Journal of Disciplines Economics & Administrative Sciences Studies (IDEASTUDIES Journal)

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 471
Atıf : 333
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini