Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
 İndirme 4
Kilis Kecilerinde Farkli Vucut Ozellikleri Ile Sut Verim Ozellikleri Arasindaki Iliskiler
2021
Dergi:  
Mustafa Kemal Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmada Kilis keçilerinin bazı vücut ve meme ölçüleri ile süt verim özellikleri arasındaki korelasyonlar araştırılmıştır. Yöntem ve Bulgular: Çeşitli vücut ölçüleri ile bazı laktasyon özellikleri arasındaki ilişkilerin araştırıldığı bu çalışma Kilis ilinde yetiştirilen Kilis keçileri ile yürütülmüştür. Çalışmanın hayvan materyalini 100 baş Kilis keçisi oluşturmuştur. Vücut ve meme ölçüleri ölçü bastonu veya ölçü şeridi kullanılarak belirlenmiştir. Laktasyon özellikler ICAR-AT metodu kullanılarak hesaplanmıştır. Çalışma sonunda Kilis keçilerinin %58 ikizlik oranına sahip oldukları ve laktasyon süt verimlerinin 200.0 ± 9.32 ile 213.1 ± 6.05 litre ve laktasyon süresinin ise 251.4 ± 1.99 ile 256.4 ± 8.27 gün arasında değiştiği belirlenmiştir. Genel Yorum: Çalışmada, laktasyon süt verimi ile canlı ağırlık, vücut uzunluğu, ön göğüs genişliği arasında %5 ve göğüs çevresi arasında %1 önem seviyesinde pozitif ve önemli korelasyonlar belirlenmiştir. Ayrıca laktasyon süt verimi ile meme ölçüleri arasında pozitif ve önemli (P<0.01) korelasyonlar da belirlenmiştir. Çalışmanın Önemi ve Etkisi: Subjektif kriterlere göre damızlık hayvan seçiminde bu özelliklerin kullanılabileceği söylenebilir.

Anahtar Kelimeler:

Relationships Between Different Body Characteristics and Milk Yield Traits In Kilis Goats
2021
Yazar:  
Özet:

Aims: In this study, the correlations between some body body and udder measurements and milk yield characteristics for Kilis goats were investigated. Methods and Results: This study investigating the relationship between different body measurements and some lactation characteristics was carried out with Kilis goats raised in Kilis province. The animal material of the study was consisted of 100 head Kilis goats. Body and udder measurements were determined by using measuring sticks or tape measure. Lactation characteristics were calculated using the ICAR-AT method. At the end of the study, it was determined that Kilis goats had 58% twinning rate and their lactation milk yield ranged between 200.0 ± 9.32 and 213.1 ± 6.05 liters and the lactation period ranged from 251.4 ± 1.99 to 256.4 ± 8.27 days. Conclusions: In the study, positive and significant correlations were determined between lactation milk yield and body weight, body length, width between front shoulders at P < 0.05 and chest circumference at P < 0.01 significance level. Also, positive and significant correlations (P <0.01) were also determined between lactation milk yield and some udder measurements. Significance and Impact of the Study: It can be stated that these features can be used in breeding stock selection according to subjective criteria.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Mustafa Kemal Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 434
Atıf : 1.728
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini