Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 16
 İndirme 7
The Effect of Salinity on Growth, Antagonistic Potential, Protease Activity, and Proline Content of Trichoderma harzianum
2020
Dergi:  
Kommagene Biyoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Sürdürülebilir bitkisel üretimin artması ve faydalı mikroorganizmaların büyümesi için tuzluluk ana sınırlayıcı faktörlerden biridir. Biyokontrol ajanı olan Trichoderma harzianum izolatlarının tuzlu koşullar altında test edilmesi, biyo-priming yoluyla bitkilerdeki tuz stresini hafifletmek için daha uygun suşlar seçmek gereklidir. Bu çalışmada, 14 T. harzianum izolatının Macrophomina phaseolina’ ya karşı antagonistik kapasitesinin yanı sıra büyüme, proteaz aktivitesi ve prolin içeriği farklı tuz konsantrasyonları altında araştırıldı. Th15 ve Th18 dışındaki tüm izolatlar, ikili kültür analizinde 0 mM NaCl'de M. phaseolina'ya karşı % 85'in üzerinde bir inhibisyon sergiledi ve tuz konsantrasyonu arttıkça antagonistik kapasitelerinde belirgin bir düşüş gösterdi. Test edilen tüm izolatlarda artan tuz konsantrasyonlarına bağlı olarak koloni büyümelerinde istatistiksel açıdan anlamlı azalmalar gözlemlendi. Tüm izolatların 0 mM'deki büyümesi, 70 mM NaCl hariç diğer NaCl uygulamalarında büyük ölçüde daha fazlaydı. Artan tuz seviyesi ile proteaz aktivitesi de azalmıştır. İzolatlar, prolin içeriğinde olduğu gibi aynı tuzlulukta bile farklı miktarlarda proteaz üretimi gösterdiler. Proteaz enziminin aksine, prolin içeriği 240 mM NaCl'de önemli ölçüde artmıştır. Tuzluluk, T. harzianum izolatlarında büyüme, antagonistik kapasitesi, proteaz aktivitesi ve prolin içeriği bakımından önemli bir rol oynamıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Kommagene Biyoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 173
Atıf : 75
Kommagene Biyoloji Dergisi