Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 23
Covid-19 Enfeksiyonuna Biyofiziksel Genel Bakış
2021
Dergi:  
Kafkas Tıp Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Şiddetli akut solunum sendromu koronavirüs 2 (SARS-CoV-2) enfeksiyonu, 11 Mart 2020 tarihinde DSÖ tarafından küresel bir pandemi ilan edilmiştir. Koronavirüs hastalığı (COVID-19), SARS-CoV-2’nin neden olduğu bulaşıcı hastalıktır. Damlacık yoluyla kişiden kişiye bulaşan SARS-CoV-2 enfeksiyonu, hastaların %70’inde asemptomatik olarak görülmektedir. Semptomatik hastalarda ise viral üst solunum yolu enfeksiyonundan pnömoni, sepsis, septik şok ve hatta akut solunum sıkıntısı sendromuna (ARDS) kadar değişen ciddi klinik durumlarla seyredebilmektedir. COVID-19’un epidemiyolojik ve klinik özellikleri üzerine yapılan çalışmalarda, bu hastalarının hafif veya şiddetli akut solunum yolu enfeksiyonu semptomları geliştirebileceğini gösterilmiştir. Hafif semptomları olan olgularda ateş, kuru öksürük, yorgunluk gibi üst solunum yolu semptomları gelişebilir ve anormal göğüs BT bulguları da olabilir. Farklı çalışma raporlarına göre, şiddetli semptomları olan vakalarda nefes darlığı, ishal, şiddetli pnömoni, ARDS veya çoklu organ yetmezliği gelişmekte ve ölüm oranları %4,3 ile %15 arasında değişmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Biophysical Overview of Covid-19 Infection
2021
Yazar:  
Özet:

The severe acute respiratory syndrome coronavirus 2 (SARS-CoV-2) infection has been declared a global pandemic on March 11, 2020. Coronavirus disease (COVID-19) is a infectious disease caused by SARS-CoV-2. SARS-CoV-2 infection, which is transmitted from person to person through drops, is observed asymptomatically in 70% of patients. In symptomatic patients, the viral upper respiratory infection can be seen with serious clinical conditions ranging from pneumonia, sepsis, septic shock and even acute respiratory disorder syndrome (ARDS). Studies on the epidemiological and clinical characteristics of COVID-19 have shown that these patients may develop symptoms of mild or severe acute respiratory infection. In cases with mild symptoms, upper respiratory symptoms such as fever, dry cough, fatigue may develop, and abnormal breast BT findings may also occur. According to various study reports, in cases with severe symptoms, breathing impairment, diarrhea, severe pneumonia, ARDS or multiple organ failure develops and death rates range from 4.3% to 15%.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Kafkas Tıp Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 501
Atıf : 350
Kafkas Tıp Bilimleri Dergisi