Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 14
 Görüntüleme 10
 İndirme 1
Scopus Veri Tabanına Dayalı Bibliyometrik Değerlendirme: Miyelodisplastik Sendrom Konulu Yayınların Global Analizi ve Türkiye Kaynaklı Yayınların Değerlendirilmesi
2021
Dergi:  
Journal of Biotechnology and Strategic Health Research
Yazar:  
Özet:

Amaç: Miyelodisplastik sendrom (MDS) hematoloji alanının ilgi çeken konu başlıklarındandır. Bu çalışmada, MDS hakkındaki bilimsel litetarürün gözden geçirilmesini amaçladık. Yöntem: Scopus bibliyometrik veri tabanında İngilizce dilinde tarama yapıldı. Başlık, özet ve anahtar kelimelerinde "myelodysplastic syndrome" ve "Article" anahtar kelimeleri içeren, 1954-2021 yılları arasında yapılmış orijinal araştırma makalelerine ulaşıldı. Yayınlar yapıldıkları kurum, yazar, yayın yılı, konu, atıf sayısı ve yayınlandıkları dergi açısından değerlendirildi. Sonuçlar: Bu konuda 33.518 yayın olduğu, ilk yayının 1954 yılında yayınlandığı saptandı. Bunların 22.033 tanesi orijinal araştırma makalesi idi. Amerika Birleşik Devletleri (ABD)(n=6998,%31,8) bu konudaki en bilimsel üretken ülke idi. Bu konuda en fazla makalesi bulunan 3 öncü kurum Texas Üniversitesi Dr Anderson Kanser Merkezi (%4,7), Fred Hutchinson Kanser Araştırma Merkezi (%2,2) ve Dana-Farber Kanser Enstitüsü (%2,1) idi. MDS konulu makalelerin 1297’si en az 100 kez atıf almıştı. En fazla atıfı alan makale 4574 atıf almıştı. Ülkemiz 19. sırada yer almakta olup, 328 makale yayınlanmış idi. 2000 yılından sonra yayın sayısında hızlı bir artış olmuş ve en fazla yayın (28 makale) 2020 yılında yayınlanmıştı. Ülkemizden en fazla sayıda makale (17 makale) Turkish Journal of Hematology’de yayınlanmıştı. Tartışma: Analiz çalışmamız MDS hakkında yapılan yayınların atıf sayılarının oldukça yüksek olduğu yönünde idi. Bu da araştırmacıları bu konuda yayın yapmaya teşvik edebilir. Ayrıca ülkemizden bu konuda yapılması gereken yayın sayılarının arttırılması gerekmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Bibliometric Evaluation Based On Scopus Database: A Global Analysis Of Publications On Myelodysplastic Syndrome and Evaluation Of Publications From Turkey
2021
Yazar:  
Özet:

Aim: Myelodysplastic syndromes (MDS) include a group of hematological malignancies characterized by clonal hematopoiesis, one or more cytopenias (anaemia, neutropenia, and/or thrombocytopenia), and abnormal cellular maturation. The incidence of this disease group increases with increasing age, and physicians should have knowledge about it. MDS is one of the interesting topics in the field of hematology. This article, which evaluates the publications on this subject in our country and in the world with bibliometric evaluation, aims to give direction to those who work and will work on this subject. Material and Method: Scopus bibliometric database was scanned. Original research articles, which include the keywords “myelodysplastic syndrome” and “Article” in the title, abstract and keywords, were reached between 1954-2021. Publications were elevuated due to their institution, author, publication year, subject, number of citations and published journal. Results: It was determined that there were 33,518 publications on MDS and the first publication was published in the year 1954. 22,033 of these publications were original research papers. The United States (USA) (n=6998, 31.8%) was the most scientifically productive country in this regard. The three leading institutions with the most articles on this subject are; University of Texas Dr Anderson Cancer Center (4.7%), Fred Hutchinson Cancer Research Center (2.2%), and Dana-Farber Cancer Institute (2.1%). 1297 of the articles on MDS were cited at least 100 times. The most cited article received 4574 citations. Our country was in 19th place and 328 articles were published. After the year 2000, there was a rapid increase in the number of publications and the highest number of publications (28 articles) was published in 2020. The highest number of articles (17 articles) from our country was published in the Turkish Journal of Hematology. Conclusion: It is understood that the studies originating from Turkey should be increased numerically and should be placed higher in the ranking.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Journal of Biotechnology and Strategic Health Research

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 302
Atıf : 838
Journal of Biotechnology and Strategic Health Research