Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
Öz-Değerin Kavramsal ve Kuramsal İncelemesi
2024
Dergi:  
Psikiyatride Güncel Yaklaşımlar
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada insan ruh sağlığı için oldukça önemli bir kaynak olan öz-değer ile psikososyal gelişim, öz-değer kaynakları, ruhsal bozukluklar ve öz-değer müdahaleleri ele alınmış, öz-değer üzerine kavramsal ve kuramsal detaylı bir inceleme yapılmıştır. Çalışmada öncelikle öz-değer üzerine alanyazındaki kavramsal açıklamalara yer verilmiştir. Bireylerde öz-değerin hangi kaynaklardan beslenerek oluştuğuna dair kuramsal açıklamalar sunulmuştur. Öz-değer ile ilişkili olan kavramlar ve bu kavramlarla öz-değer arasındaki ilişkiler açıklanmıştır. Ayrıca, kültürün bireyin öz-değer gelişimine ve duygularına etkisi incelenmiştir. Öz-değer gelişimi kuramsal olarak ele alınmış ve Psikoanalitik kuram, Psikososyal gelişim kuramı, Transaksiyonel analiz ile Bağlanma kuramı açısından açıklanmıştır. Çalışmada ayrıca, öz-değer ile çeşitli ruhsal bozukluklar arasında nasıl bir ilişki olabileceği, öz-değer eksikliğinin kişide hangi psikopatolojileri artırabileceği veyahut sebep olabileceği teorik kapsamda tartışılmıştır. Bunun üzerine, öz-değerin nasıl ölçüldüğü ve artırmak için daha önce yapılan müdahaleler sunulmuştur. Bütün bu bilgiler ışığında öz-değerin bireylerin ruh sağlığı için önemi tartışılmıştır. Ayrıca koşullu öz-değer ve koşulsuz öz-değer kavramlarının ruh sağlığına olası etkileri tartışılmıştır. Bireyler, ebeveynler ve ruh sağlığı uzmanları için önerilerde bulunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Conceptual and Theoretical Review Of Self-worth
2024
Yazar:  
Özet:

This study examined the significance of self-worth as a crucial factor in human mental health and psychosocial development. The study explores self-worth interventions, mental disorders, and available resources. A comprehensive analysis of the conceptual and theoretical aspects of self-worth is undertaken. To begin with, the study offers conceptual justifications drawn from the self-worth literature, elucidating theoretical perspectives on the formation of self-worth in individuals. It elaborates on related concepts and their interconnections with self-worth. Furthermore, the examination extends to the influence of culture on self-worth development and emotions. Theoretical discussions on self-worth are approached through Psychoanalytic theory, Psychosocial development theory, Transactional analysis theory, and Attachment theory. The research scrutinizes the association between various mental disorders and self-worth, investigating how a lack of self-worth may exacerbate or precipitate certain psychopathologies. Previous interventions aimed at enhancing self-worth are outlined, accompanied by an exploration of methods for measuring self-worth. The study emphasizes the pivotal role of self-worth in individuals' mental health, considering the implications of concepts like unconditional self-worth and contingencies of self-worth. Recommendations are provided for individuals, parents, and mental health professionals based on the findings.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Psikiyatride Güncel Yaklaşımlar

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 306
Atıf : 438
Psikiyatride Güncel Yaklaşımlar