Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 2
Kuşaklara Göre Kripto Varlıkların İncelenmesi
2024
Dergi:  
Akademik İzdüşüm Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kripto varlıklara yatırım, son zamanlarda yatırımcılar için ilgi çekici ve tercih edilir olmuştur. Kripto varlıklar, teknoloji tabanlı uygulamalara dayanan dijital varlıklardır. Elektronik ortamda transfer edilen, depolanan, ticaretinin yapıldığı, blokzincir teknolojisinin söz konusu olduğu dijital uygulamadır. Yatırım tercihlerinde kuşaklar önemlidir. Yatırımcının profili, bilgi düzeyi, teknolojik uygulamaları kullanma düzeyleri gibi durumlarda kuşakların etkisi olabilmektedir. Bu araştırma ile kuşaklara göre yatırımcıların, kripto varlıklara yatırımlardaki tercihleri, etkisi ve algılarının ne yönde olduğunun tespit edilmesi amaçlanmıştır. Bu amaçla kripto varlıkların kuşaklar üzerindeki etkisi ve Türkiye’de ki kripto varlık algısı değerlendirilmiştir. Araştırmada nicel araştırma yöntemi kullanılmış, katılımcılara anket uygulaması yapılmıştır. Örneklem basit tesadüfi yöntemle seçilmiş, toplanan veri, SPSS programı ile analiz edilmiştir. Araştırmanın ana kütlesi 18 yaş ve üzeri bireylerdir. Araştırmada elde edilen verilere, demografik bulgulara yer verilmiş, güvenilirlik analizi, anova, t testi ve korelasyon analizi yapılmıştır. Araştırma sonucuna göre kripto varlıklara yatırım başlangıçta tercih edilir olmuş daha sonralarda güvensizlikten kaynaklı tercih edilmesini etkilemiş. Genel olarak değerlendirildiğinde değişkenler arasında anlamlı ilişki olduğu tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Analysis Of Crypto Assets By Generational
2024
Yazar:  
Özet:

Investing in crypto assets has been interesting and preferred for investors lately. Cryptoassets are digital assets based on technology applications. It is a digital application using blockchain technology that is transferred, stored and traded electronically. Generations have an impact on the investor's profile, level of knowledge and use of technological applications. This research aims to determine the preferences, impact and perceptions of investors according to generations in investing in crypto assets. For this purpose, the impact of crypto assets on generations and the perception of crypto assets in Turkey have evaluated. Quantitative research method has used in the study and a survey has conducted with the participants. The sample has selected by simple random method and the data collected with the survey technique has analyzed with the SPSS. The main population of the research is only individuals aged 18. It is the analysis according to perceptual, investment, internet and transaction. Demographic findings, reliability, anova, t test and correlation analysis have conducted in the research. According to the results of the research, investment in crypto assets has initially preferred but it hasn't preferred due to insecurity. When evaluated in general it has determined that there has a significant relationship between the variables.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Akademik İzdüşüm Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 148
Atıf : 598
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini