Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
 İndirme 2
Stem Eğitimi ve Sınıflardaki Uygulamaları Hakkında Bir Doküman Analizi Çalışması
2023
Dergi:  
Artuklu İnsan ve Toplum Bilim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, günümüz eğitim sistemlerinde önemi giderek artan bir alan haline gelen STEM yaklaşımı hakkında, nitel bir yaklaşım benimsenerek yürütülmüştür. STEM eğitimi ve sınıflardaki uygulamalarına dönük yapılmış ve yayınlanmış lisansüstü tez çalışmaları doküman incelemesine alınmıştır. Bu doğrultuda ‘YÖK-Ulusal Tez Merkezi’ veri tabanında bulunan tezlerin içerisinde tarama yapılmıştır. Bu süreçte, gelişmiş tarama sekmesinin yardımıyla yayınlanmış lisansüstü tezlerin içerisinde ‘STEM ve EĞİTİMİ ve SINIF” anahtar kelimeleri kullanılarak yapılan tarama sonucunda ulaşılan tez sayısı 16 olarak saptanmıştır. Bu tezler (n=16) dosyalanarak çalışmanın veri seti olarak kabul edilmiştir ve belli kriterlere göre incelenmeye alınmıştır. Bu kapsamda ulaşılan tezlere yönelik cevap aranan kriterler tezlerin lisansüstü eğitim düzeyi, yayınlanma zamanları, tezlerde odaklanılan STEM alanları (ana alanlar), çalışma yöntemleri, kullanılan veri toplama araçları, katılımcı profili, odaklanılan değişkenler ve ulaşılan sonuçlar, şeklinde sıralanmıştır. Verilerin analizinde betimsel analizler kullanılmıştır. Ayrıca, elde edilen bulguların tablo ve grafikler halinde gösterimi yapılmıştır. Çalışmanın sonucunda, STEM alanında incelenen tezlerin çoğunun yüksek lisans seviyesinde olduğu, pek çok farklı üniversite ve bölümde çalışıldığı ve tezlerin 2018 tarihi itibariyle yayın yılı görülmüştür. Buna ek olarak, tezlerin çoğunun fen bilimleri alanında çalışıldığı belirlenmiştir. Bu çalışmanın sonunda, yeni çalışmalarda farklı bilimsel portallar üzerinde taramaların yapılması ve farklı araştırma yöntem ve teknikleri ile gerçekleştirilmesi önerilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

A Document Analysis Study On Stem Education and Applications In Classes
2023
Yazar:  
Özet:

This study was conducted by adopting a quality approach to the STEM approach, which has become an increasingly important field in today’s educational systems. Graduate thesis studies conducted and published towards STEM education and their practices in classes have been taken to the documentary review. In this direction, the "YÖK-National Thesis Center" has been scanned within the databases of the theses. In this process, the number of theses achieved in the scan result using the keywords 'STEM and EDUCATION and SINIF' in the postgraduate theses published with the help of the advanced scanning tab was determined as 16. These theses (n=16) have been documented as a set of data of the study and have been taken to study according to certain criteria. The criteria sought for answers to the theses achieved in this scope are ranked in the form of the theses' postgraduate education level, publication times, STEM fields focused on the theses (main fields), study methods, used data collection tools, participant profile, focused variables and achieved results. Imaginary analyses were used in data analysis. Furthermore, the findings obtained were displayed in tables and graphs. As a result of the study, most of the theses studied in the field of STEM are at the master's level, they are studied in many different universities and departments, and the theses are seen as the year of publication from the date of 2018. In addition, it has been determined that most of the theses are studied in the field of science. At the end of this study, new studies suggested that scans were performed on different scientific portals and performed using different research methods and techniques.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Artuklu İnsan ve Toplum Bilim Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 125
Atıf : 184
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini