Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
 İndirme 1
Clinical and pathological analysis of cases with graft nephrectomy after renal transplantation
2021
Dergi:  
The New Journal of Urology
Yazar:  
Özet:

Amaç: Böbrek transplantasyonunun en sık komplikasyonu olan greft yetmezliği vakalarının sayısı, artan böbrek nakli ameliyatları nedeniyle artmaktadır. Greft nefrektomi, içerdiği yüksek komplikasyon riski nedeniyle greft yetmezliği olan renal transplant alıcılarında son tedavi seçeneğidir. Bu çalışmanın amacı, greft nefrektomi yapılan hastalarda klinik özellikleri, nefrektomi nedenlerini, eksplante edilen greftin patolojik analizini ve cerrahi komplikasyonları değerlendirmektir. Gereç ve Yöntemler: Merkezimizde 2010-2020 yılları arasında farklı nedenlerle greft nefrektomi geçiren 38 alıcı, retrospektif olarak incelendi. Alıcılar ameliyat zamanına göre iki gruba ayrıldı; klinik ve patolojik özellikleri retrospektif olarak incelendi. Erken greft nefrektomi grubunu, nakil ameliyatından sonraki ilk 6 ayda greft nefrektomi geçiren hastalar, geç greft nefrektomi grubunu ise, ameliyattan 6 ay sonra greft nefrektomi geçiren hastalar oluşturmaktaydı. Bulgular: Erken greft nefrektomi endikasyonları çoğunlukla vasküler, cerrahi problemler ve enfeksiyon iken, geç greft nefrektomi endikasyonları rejeksiyon ve enfeksiyondu. Rejeksiyon açısından iki grup arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark vardı. Greft sağkalımı, postoperatif vasküler ve cerrahi komplikasyon oranları erken grupta daha yüksekti (sırasıyla p = 0,011 ve p = 0,005). Panel Reaktif Antikor (PRA) pozitifliği değerlendirildi ve iki grup arasında immünolojik risk açısından fark gözlenmedi. Sonuç: Greft nefrektomi yüksek morbidite ve mortalite oranlarına sahip olduğundan, potansiyel ciddi komplikasyonları önlemek için sadece seçilmiş vakalarda, gerektiğinde uygulanmalıdır.

Anahtar Kelimeler:

Clinical and pathological analysis of cases with graft nephrectomy after renal transplantation
2021
Yazar:  
Özet:

Purpose: The number of cases of infection failure, the most common complication of kidney transplantation, increases due to increased kidney transplant surgery. Greft nefrectomy is the ultimate treatment option in kidney transplant recipients with greft failure due to the high risk of complications it contains. The objective of this study is to evaluate the clinical characteristics, causes of nefrectomy, the pathological analysis of the explored greffe and the surgical complications in patients with greffe nefrectomy. Tools and Methods: 38 recipients who suffered greft nefrectomy for different reasons between 2010 and 2020 in our center were retrospective examined. The recipients were divided into two groups according to the time of the surgery; their clinical and pathological characteristics were examined retrospectively. Early-greft nefrectomy group was formed by patients who suffered greft nefrectomy in the first 6 months after the transplant surgery, and late-greft nefrectomy group was formed by patients who suffered greft nefrectomy 6 months after the operation. The findings: Early grip nefrectomy indications were mostly vascular, surgical problems and infections, while late grip nefrectomy indications were rejection and infection. There was a statistically significant difference between the two groups in terms of recession. Greft survival, postoperative vascular and surgical complications were higher in the early group (respectively p = 0,011 and p = 0,005). The panel reactive antibodies (PRAs) positivity was evaluated and no differences between the two groups were observed in terms of immune risk. Because Greft nefrectomy has high morbidity and mortality rates, it should be applied only in selected cases, when necessary, to prevent potential serious complications.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












The New Journal of Urology

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 518
Atıf : 73
The New Journal of Urology