Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 8
 İndirme 3
COVID-19 Pandemi Sürecinde Sağlıklı ve Hasta Bireylerin Konut Deneyimine Dair Bir Karşılaştırma: Antalya Örneği
2021
Dergi:  
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

İnsanlığın kadim sorunlarından biri de “pandemi” olarak adlandırılan salgın ve bulaşıcı hastalıklardır. Dünya Sağlık Örgütü’nün 2019 raporunda tanımlamasına göre, SARS-CoV-2 adı verilen yeni bir koronavirüsün neden olduğu bu son pandemi ise COVID-19 olarak adlandırılmıştır. COVID-19, küresel anlamda tüm insanların hayatını etkilemiş ve gündelik hayat rutinlerini değiştirmiştir. Pandemiyle mücadele kapsamında ortak kullanılan alanlarda yapılan faaliyetler kısıtlanırken, çalışma ve eğitim hayatları çevrimiçi ortamlara taşınmıştır. Öğrenci ve çalışan kesimin de faaliyetlerini mümkün olduğunca konut ortamına taşıması, konut içinde çalışmanın önemini arttırırken, konutun işlerliğini de sorgulanır hale getirmektedir. Dışarı çıkma yasaklarının yoğun şekilde yaşandığı ve çeşitli kullanıcı profillerinin farklı sorunları deneyimlediği zorlu pandemi süreci, yapılan bu çalışmaya zemin oluşturmaktadır. Kısıtlamalardan dolayı, anket yöntemiyle Antalya ölçeğinde gerçekleştirilen çalışmada “konut” kavramına ilişkin söylemlere, bir bakış açısı daha getirilmek istenirken, COVID-19 pandemisi sırasında kronik hasta ve sağlıklı bireylerin konut mekânı deneyimlerinin ayrı ayrı değerlendirildiği bir karşılaştırma yaparak, gündelik deneyimlere dair farklılıkları ve benzerlikleri saptamak amaçlanmaktadır. Bu bağlamda, tümünün sağlıklı olduğu ve en az bir hasta bireyin yaşadığı konutlardaki deneklerin konut deneyimleri karşılaştırılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

COVID-19 A comparison of healthy and sick individuals' home experiences in the pandemic process: An example of Antalya
2021
Yazar:  
Özet:

One of the ancient problems of mankind is the epidemic and infectious diseases called "pandemia". According to the World Health Organization’s 2019 report, this last pandemic caused by a new coronavirus called SARS-CoV-2 is called COVID-19. COVID-19 has influenced the lives of all people globally and has changed their daily life routines. While the activities carried out in the fields commonly used in the fight against the pandemic are limited, work and educational lives are moved to the online environments. The student and the employee’s division also carry their activities to the residential environment as much as possible, increasing the importance of work within the residential area, making the functionality of the residential area also questionable. The challenging pandemic process, in which the ban on exit is intense and the various user profiles experience different problems, creates the ground for this study. Due to the limitations, the survey method in the study carried out on the Antalya scale requires to bring a further perspective on the concept of "home", while the COVID-19 pandemic is aimed at identifying the differences and similarities in daily experiences by making a comparison in which the experience of chronic patients and healthy individuals in the housing area is evaluated separately. In this context, the housing experiences of applicants in houses where they are all healthy and at least one patient individual lives are compared.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 407
Atıf : 1.365
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi