Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
Kurumsal Yönetim Üzerine Yapılmış Çalışmaların Web Of Science Veri Tabanına Dayalı Bibliyometrik Analizi
2023
Dergi:  
Journal of Selçuk University Social Sciences Vocational School
Yazar:  
Özet:

Dünya üzerinde yaşanan küresel boyuttaki krizler ve skandallar kurumsal yönetimin yetersiz kaldığını ortaya çıkarmış, öneminin kavranmasına neden olmuştur. Bu farkındalık akademik çalışmalara da yansımıştır. Bu çalışma kurumsal yönetim alanında yapılan yayınları sistematik bir şekilde incelemektedir. Çalışmada araştırma yöntemlerinden bibliyometrik analiz yöntemi kullanılmıştır. Analize konu olacak makalelerin belirlenmesi için Web of Science veri tabanında indekslenen makaleler ‘Corporate Governance’ anahtar kelimeleri kullanılarak taranmıştır. Ulaşılan veriler çalışma alanı olarak ‘ekonomi’ ve ‘yönetim’ doküman türü olarak ise ‘makale’ şeklinde filtrelenip 4887 adet makale elde edilmiştir. Elde edilen verilen VOSviewer programı kullanılarak görselleştirilmiş ve ağ analizleri yapılmıştır. Bulgular tablolar ve grafikler aracılığı ile yorumlanmıştır. Bu çalışmanın amacı kurumsal yönetim alanında yapılan yayınları sistematik bir şekilde incelemek hem okuyucular hem de alanda çalışan araştırmacılar için geniş bir perspektif kazandırmaktır.

Anahtar Kelimeler:

Bibliometric Analysis Of The Studies On Corporate Governance Based On The Web Of Science Database
2023
Yazar:  
Özet:

Global crises and scandals in the world have revealed that corporate governance is inadequate and have caused its importance to be understood. This awareness is also reflected in academic studies. This study systematically examines the publications made in the field of corporate governance. In the study, bibliometric analysis method, one of the qualitative research methods, was used. In order to determine the articles that will be the subject of the analysis, the articles indexed at the Web of Science data level were searched using the keywords ‘Corporate Governance’. The data reached are 'economy' and 'management' as the main field of study; 4887 articles were obtained by filtering as 'article' as a document type. The obtained data were visualized using the VOSviewer program and network analyzes were made. The obtained data were interpreted using the given table and graph. The aim of this study is to systematically examine the publications in the field of corporate governance and to gain a broad perspective for both readers and researchers working in the field.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Journal of Selçuk University Social Sciences Vocational School

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 486
Atıf : 2.290
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini