Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
Hatay Sarısı Irkı İpekböceği (bombyx Mori L.) ile İlişkili Bakteri Çeşitliliği: İzolasyon, Teşhis ve Karakterizasyon
2023
Dergi:  
Mustafa Kemal Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan Hatay sarı ırkı ipekböceği (Bombyx mori L.), Türkiye'nin en önemli yerel kültür miraslarından biridir. İpekböceğinin bakteriyel patojenleri son derece yıkıcı olup, çoğunlukla akut hastalıklara neden olurlar. Bu çalışmanın amacı, Hatay sarı ırkının enfekteli ve ölü larvalarında bakteri çeşitliliğini ve potansiyel patojenik bakteri türlerini belirlemektir. Hatay sarı ırkından izole edilen toplam 16 bakteri izolatı morfolojik, biyokimyasal ve moleküler özelliklerine göre tanılanmıştır. Hatay sarı ırkının enfekteli ve ölü larvalarından izole edilen bakteri izolatları Staphylococcus sp. (BM-1), Staphylococcus xylosus (BM-5), Staphylococcus succinus (BM-7), Bacillus thuringiensis (BM-8), Bacillus subtilis (BM-9), Bacillus sp. (BM-10), Staphylococcus saprophyticus (BM-16, BM-19), Klebsiella sp. (BM-17), Staphylococcus arlettae (BM-18), Pseudomonas aeruginosa (BM-20), Enterococcus mundtii (BM-21), Pantoea agglomerans (BM-22), Kluyvera intermedia (BM-23), Serratia sp. (BM-24), Mammaliicoccus sciuri (BM-25) olarak belirlenmiştir. Bakteri yoğunluğu ve tür sayısının fazla olması Hatay sarı ırkının bakteriyel hastalıklara karşı son derece duyarlı olduğunu göstermektedir. İnsektisidal etkinlik çalışmaları, Bacillus ve Staphylococcus cinslerine ait türlerin hibrit ipekböceği kültürü ve Hatay sarı ırkında önemli patojenleri olduğunu ortaya koymuştur.

Anahtar Kelimeler:

Bacterial Diversity Associated With The Hatay Yellow Strain Silkworm (bombyx Mori L.): Isolation, Identification and Characterization
2023
Yazar:  
Özet:

The Hatay yellow strain silkworm (Bombyx mori L.), which is in danger of extinction, is one of the most important local cultural heritages of Türkiye. Bacterial pathogens of silkworm are highly destructive and cause mostly acute diseases. The aim of this study was to determine the bacterial diversity and potential pathogenic bacterial species in infected and dead larvae of Hatay yellow race. A total of 16 bacterial isolates from Hatay yellow race were identified according to their morphological, biochemical and molecular characteristics. The bacterial isolates isolated from infected and dead larvae of Hatay yellow race were Staphylococcus sp. (BM-1), Staphylococcus xylosus (BM-5), Staphylococcus succinus (BM-7), Bacillus thuringiensis (BM-8), Bacillus subtilis (BM-9), Bacillus sp. (BM-10), Staphylococcus saprophyticus (BM-16, BM-19), Klebsiella sp. (BM-17), Staphylococcus arlettae (BM-18), Pseudomonas aeruginosa (BM-20), Enterococcus mundtii (BM-21), Pantoea agglomerans (BM-22), Kluyvera intermedia (BM-23), Serratia sp. (BM-24), Mammaliicoccus sciuri (BM-25). The high bacterial density and number of species indicate that Hatay yellow race is highly susceptible to bacterial diseases. Insecticidal activity studies revealed that species belonging to Bacillus and Staphylococcus genera are important pathogens of hybrid silkworm culture and Hatay yellow race.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Mustafa Kemal Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 434
Atıf : 1.727
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini