Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 9
 İndirme 5
İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ 4. SINIF ÖĞRENCİLERİNİN HEPATİT B KONUSUNDA EĞİTİMİ
2005
Dergi:  
İstanbul Tıp Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu araştırmada, İstanbul Tıp Fakültesi 4. sınıf öğrencilerinin Halk Sağlığı bakış açısı ile Hepatit B konusundaki bilgi düzeylerini belirlemek, eğitim vererek artırmak, eğitim öncesi ve sonrasındaki bilgi düzeylerini ölçerek karşılaştırmak amaçlandı. Gereç ve yöntem: Bu çalışma 2003-2004 öğretim yılında gerçekleştirilmiş bir müdahale araştırmasıdır. 2. yarıyılda 20 Ocak, 16 Mart ve 27 Nisan 2004 tarihlerinde derse devam eden 95 öğrenciye 30 soruluk Hepatit B den korunma ve hastalığın bulaşma yolları ile ilgili hazırlanan görüşme formları uygulanmıştır. Dersin başında aşılı olup olmadıkları sorgulanarak 20 dakikalık interaktif eğitimden sonra aynı formlar yeniden uygulanmıştır. Eğitim öncesinde ve sonrasında öğrencilerin aldıkları puanlar Wilcoxon İşaret Testi ile karşılaştırılmıştır. Bulgular: 95 öğrencinin eğitim öncesi puan ortancası 28 (minumum:25;maksimum:30), eğitim sonrası ortanca 30 (minumum:26; maksimum:30) olarak bulunmuştur. Öğrencilerin eğitim sonrasındaki bilgi düzeylerinde istatistik anlamlılık verecek derecede artış olduğu saptanmıştır (z=7,3, p=0,0001). Öğrencilerin % 87,4'ü daha önce Hepatit B aşısı olmuştu. Aşı olanların %4,8 i 2 kez, % 86,7 si 3 kez, % 7,2 si 4 kez, % 1,2 si de 5 kez aşı olmuştu. Sonuç: Koruyucu hekimlikte bulaşıcı hastalıkların bulaşma yollarının ve hastalıktan korunma yöntemlerinin bilinmesi önemlidir. Hepatit B açısından orta derecede endemik olan Türkiye’de bu konuda tıp öğrencilerinin bilgi düzeylerinin yüksek olması ve aşılama oranlarının artırılması hedeflenmelidir. Çalışmamızda öğrencilerin bu konudaki bilgi düzeylerinin yüksek olduğu ve interaktif eğitimden sonra eksik bilgilerin tamamlandığı saptanmış, aşısı olmayan öğrencilerin HBsAg ve HbsAc’na baktırarak aşı olmaları hatırlatılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










İstanbul Tıp Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 708
Atıf : 903
İstanbul Tıp Fakültesi Dergisi