User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
  Citation Number 6
 Views 24
 Downloands 2
COĞRAFYA ÖĞRETİMİNDE GEZİ GÖZLEM YÖNTEMİ: ÖRNEK BİR ROTA ÇALIŞMASI
2018
Journal:  
lnternational Journal of Geography and Geography Education
Author:  
Abstract:

Coğrafya öğretim programında yer alan coğrafi gözlem ve arazide çalışma becerisinin öğrencilere kazandırılmasında ve coğrafi bilginin aktarılmasında gezi-gözlem yöntemi etkili bir şekilde uygulanmalıdır. Ancak bu uygulamanın amacından uzaklaşmaması için planlı ve programlı olarak gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bu çalışma coğrafya öğretimi kapsamında planlanan gezi-gözlem yöntemi uygulamaları için fiziki, beşeri ve ekonomik coğrafya konularını kapsayan bir gezi-gözlem rotası oluşturmak amacıyla gerçekleştirilmiştir. Aksaray il merkezinden başlayan gezi-gözlem rotası, sırasıyla Akhisar köyü, Karacaören köyü, Helvadere kasabası, Belisırma köyü, Ihlara kasabası, Güzelyurt ilçesi, Sivrihisar köyü, Yaprakhisar köyü, Selime kasabası ve Kızılkaya köyü etaplarından oluşmaktadır. 10 farklı etaptan oluşan bu rotanın gezi-gözlem yöntemi uygulamaları kapsamında tamamı kullanılabileceği gibi konu ve anahtar kavramlar çerçevesinde zengin bir coğrafi donanıma sahip her etap kendi içerisinde ya da birkaç etap birleştirilerek de kullanılabilir. Ortaöğretim coğrafya öğretim programında yer alan öğrenme alanlarıyla ve kazanımlarla da ilişkilendirilmiş olan bu rotanın, coğrafya öğretim programının ilgili kazanımlarıyla yüksek düzeyde ilişkili olduğu tespit edilmiştir. Bu çalışma ile ortaya konulan gezi-gözlem rotasının, üniversitelerin coğrafya, sosyal bilgiler ve sınıf öğretmenliği anabilim dallarında öğrenim gören öğrenciler ve ortaöğretim öğrencileri ile gerçekleştirilecek olan planlı gezi-gözlem faaliyetlerine katkı sağlayacağı düşünülmektedir.

Keywords:

Citation Owners
Attention!
To view citations of publications, you must access Sobiad from a Member University Network. You can contact the Library and Documentation Department for our institution to become a member of Sobiad.
Off-Campus Access
If you are affiliated with a Sobiad Subscriber organization, you can use Login Panel for external access. You can easily sign up and log in with your corporate e-mail address.
Similar Articles






lnternational Journal of Geography and Geography Education

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 400
Cite : 1.278
lnternational Journal of Geography and Geography Education