Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 11
 Görüntüleme 13
 İndirme 1
Güney Marmara Süt Sığırı Yetiştiriciliğinin Isı Stresi Yönünden Değerlendirilmesi
2016
Dergi:  
Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yaz aylarındaki yüksek dış ortam sıcaklıkları, barınak iç ortam sıcaklıklarını arttırarak nemin de etkisiyle süt sığırlarının ısı stresine girmesine yol açmaktadır. Günümüzde hava sıcaklığı ve bağıl nem ilişkisine bağlı olarak geliştirilen sıcaklık nem indeksi; süt sığırları için ısı stresinin etkisini belirlemede yaygın olarak kullanılan bir yöntemdir. Isı stresine giren süt sığırlarında yem tüketimi ve buna bağlı olarak da süt verimi azalmaktadır. Güney Marmara, süt sığırı işletmeleri yönünden zengin bir bölgedir. Bölgede süt üretiminin ve büyük kapasiteli işletmelerin fazla olduğu Balıkesir, Bursa ve Çanakkale illerine ilişkin sıcaklık nem indeksi hesaplanarak ısı stresi analizi yapılmıştır. Bu illere ait 2007-2014 yıllarını kapsayan meteorolojik veriler Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden elde edilmiştir. Çalışmada saatlik sıcaklık ve bağıl nem ortalamalarından her il için sıcaklık bağıl nem indeksi değerleri hesaplanmıştır. Önlem alınmadığında, süt sığırlarının süt veriminde ısı stresine bağlı olarak meydana gelen azalmalar her il için ayrı ayrı değerlendirilmiş ve günlük toplam kayıpların analizi yapılmıştır. Analiz sonucunda; inek başına günlük süt kayıplarının Balıkesir, Bursa ve Çanakkale illeri için sırasıyla Haziran ayında, 0.05 kg, 1.02 kg, 0.78 kg, Temmuz ayında 0.42 kg, 2.48 kg,2.68 kg, Ağustos ayında ise 0.30 kg, 2.70 kg ve 3,07 kg olduğu belirlenmiştir. Süt veriminde en fazla kaybın bölgesel olarak Haziran ayında Bursa, Çanakkale ve Balıkesir illerinde, Temmuz ve Ağustos aylarında ise sırasıyla Çanakkale, Bursa ve Balıkesir illerinde olduğu belirlenmiştir. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 812
Atıf : 3.757
Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi