Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 37
 İndirme 10
İngilizce Öğretmenlerinin Pozitif Psikolojik Sermayeleri ile Öğrencilerin Yabancı Dil Ders Başarıları Arasındaki İlişki
2020
Dergi:  
Turkish Studies Educational Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, İngilizce öğretmenlerinin sahip oldukları pozitif psikolojik sermaye algıları ve onların yabancı dil eğitimi sağladıkları ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin yabancı dil ders başarıları arasındaki ilişkinin incelenmesi amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda, İngilizce öğretmenlerinin pozitif psikolojik sermayeleri ve alt boyutlarına ait algı düzeyleri ile öğretmenlerin İngilizce derslerini yürüttükleri ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin İngilizce dersi sene sonu başarı notları incelenmiştir. Nicel bir çalışma olan bu araştırmanın çalışma grubunu, Adana ili merkez ilçelerinde bulunan 29 farklı devlet okulunda görev yapmakta olan 95 İngilizce öğretmeni ve bu öğretmenlerin öğrencileri olan 2073 ortaokul 8. sınıf öğrencisi oluşturmaktadır. Araştırma verileri, öğretmenlere uygulanan pozitif psikolojik sermaye ölçeği, öğrencilerin İngilizce dersi yılı sonu ders notu çizelgeleri ile öğretmen ve öğrencilerin demografik bilgi formları aracılığıyla toplanmıştır. Verilerin çözümlenmesinde betimsel analizler, t-testi, korelasyon, Mann Whitney U, Kruskal Wallis ve Spearman Rho korelasyon analizleri kullanılmıştır. İstatistik programı yardımıyla çözümlemeler ile elde edilen araştırma sonuçlarına göre; öğretmenlerin pozitif psikolojik sermaye algı düzeyleri çok yüksek, ancak öğretmenlerin pozitif psikolojik sermaye düzeyleri ile öğrencilerin İngilizce ders başarısı arasında anlamlı bir ilişki bulunmamaktadır.

Anahtar Kelimeler:

The Relationship Between The Positive Psychological Capital Of English Teachers With The Student's Foreign Language Course Success
2020
Yazar:  
Özet:

This study aims to explore the relationship between the positive psychological capital perceptions that English teachers have and the achievements of the secondary school 8th grade students in foreign language courses they provide foreign language education. In accordance with this goal, the positive psychological capital and perception levels of the English language teachers and the English language courses of the 8th grade students in which the teachers conduct the English language courses were studied at the end of the year. The work group of this study, which is a Nicel study, consists of 95 English teachers who work in 29 different public schools located in the central districts of Adana and 2073 high school 8th-class students who are the students of these teachers. The research data was collected through the positive psychological capital scale applied to teachers, the students' English lesson year-end class score schemes and the teachers' and students' demographic information forms. In the analysis of the data, visual analyses, t-test, correlation, Mann Whitney U, Kruskal Wallis and Spearman Rho correlation analyses were used. According to the research results obtained by analysis with the help of the statistical program; the levels of positive psychological capital perception of teachers are very high, but there is no meaningful relationship between the positive psychological capital levels of teachers and the success of students in English.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Turkish Studies Educational Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 752
Atıf : 1.098
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini