Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 24
 İndirme 6
Koronavirüs (covid-19) Pandemi Sürecindeki Uzaktan Eğitime İlişkin Matematik Öğretmenlerinin Görüşlerinin İncelenmesi
2023
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, matematik öğretmenlerinin Koronavirüs (Covid-19) pandemi sürecindeki uzaktan eğitime ilişkin görüşlerini incelemektir. Bu genel amaç doğrultusunda hazırlanan çalışmada nitel araştırma yöntemlerinden durum deseni kullanılmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu; Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda görev yapan, 2020-2021 eğitim öğretim yılında pandemi süresince aktif olarak uzaktan eğitim yapmış olan 12 kadrolu matematik öğretmeni oluşturmuştur. Araştırmanın verileri, araştırmacılar tarafından hazırlanan ve uzman görüşü alınarak son hali verilen yarı yapılandırılmış görüşme ile toplanmıştır. Yarı yapılandırılmış görüşme formlarından elde edilen verilerin analizinde nitel veri çözümleme yöntemlerinden içerik analizi kullanılmış ve veriler çözümlenmiştir. Araştırmada elde edilen bulgulara göre; matematik öğretmenlerinin alışkın olmadıkları uzaktan eğitim yerine yüz yüze eğitimi tercih ettiği, salgın süresince kullandıkları uzaktan eğitime yönelik daha çok olumsuz deneyimlere sahip oldukları görülmüştür. Yüz yüze eğitimden uzaktan eğitime beklenmedik bir şekilde geçilmesi, uzaktan eğitim sürecinde bazı yönlerin eksik olmasına neden olmuş, bu eksiklikler yapılan çalışmada görülmüştür. En temel eksiklikler tablet, telefon, bilgisayar ve internet altyapısına ulaşılması gibi “teknik eksiklikler”dir. Teknik eksiklikler diğer sorunlarında doğmasına neden olmuştur. Ayrıca öğretmenlerin bu süreci daha önce tecrübe etmemiş olmaları, teknik donanım olarak yetersiz hissetmeleri, klasik yöntemleri kullanan öğretmenlerin süreç içerisinde zorlandıkları görülmüştür. Bununla birlikte öğretmeneler uzaktan eğitim süreci ile ilgili bilgi ve donanımlarını artıracak eğitimler verilmesi, öğretmenlerin uzaktan eğitim konusunda bilgi eksikliklerinin giderilmesi, öğretmenlerin daha verimli ders işlemelerini ve dersleri işlerken kendilerini daha rahat hissetmelerini sağlayacaktır. Ayrıca öğrencilerin normal yaşantılarında bilgisayar ortamını çok sevmelerine rağmen uzaktan eğitim sürecinde derslere katılma konusunda isteksiz davrandıkları gözlenmiştir. Bu davranış salgının ilerleyen günlerinde arttığı öğretmenler tarafında belirtilmiştir. Yapılan çalışmada uzaktan eğitimin bir mecburiyet olması hem öğrencileri hem öğretmenleri zorlamıştır. Salgın sonrasında gelişen teknolojiyle beraber uzaktan eğitim süreci devam edecektir. Gelişen teknoloji ile birlikte uzaktan eğitim dersleri eğitimin bir parçası olacaktır. Bu noktada her öğrencinin teknolojik fırsat eşitliğine ve öğretmenlerin yeterli bilgi, tecrübe ve donanıma sahip olmaları önem arz etmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Coronavirus (covid-19) Pandemy Remote Learning Relationship Mathematics Teachers' Opinions Review
2023
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to study the views of mathematics teachers on remote learning in the process of the coronavirus (Covid-19) pandemic. In the study prepared in accordance with this general purpose, the status design of the quality research methods has been used. The study’s work group has formed 12 staff of mathematics teachers who worked in schools associated with the Ministry of National Education, who have been actively learning from a distance during the pandemic education year 2020-2021. The data of the research was collected by a semi-configured interview prepared by the researchers and given the final status by taking the expert opinion. In the analysis of data obtained from semi-configured forms of conversation, content analysis from quality data analysis methods has been used and data has been analyzed. The findings found that mathematics teachers prefer face-to-face training instead of distance learning they are not used to, and they have more negative experiences with the distance learning they use during the epidemic. The unexpected transition from face-to-face learning to distance learning has led to the lack of some aspects in the distance learning process, these deficiencies have been observed in the study. The main shortcomings are "technical shortcomings" such as access to tablets, phones, computers and internet infrastructure. Technical shortcomings have caused them to be born in other problems. It has also been shown that teachers have not experienced this process before, they feel insufficient as technical equipment, teachers using classical methods are difficult in the process. However, teachers will be provided with training to enhance their knowledge and equipment about the distance learning process, removing the lack of knowledge about distance learning to teachers, making teachers feel more comfortable while working on lessons and lessons more efficiently. It is also observed that despite the fact that students love the computer environment in their normal lives, they behave unwillingly to attend classes in the process of distance learning. This behavior was indicated by the teachers that increased in the days of the epidemic. The fact that distance education is a compulsory requirement for both students and teachers. With the advanced technology, the distance learning process will continue. Combined with the advanced technology, distance learning courses will be part of education. At this point, it is important that every student has equal technological opportunities and that teachers have sufficient knowledge, experience and equipment.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 21
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini