Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 15
 İndirme 2
Tubo-Ovaryan Apse Tanılı Olgularda Tedavi Öncesi Nötrofil/Lenfosit ve Platelet/Lenfosit Oranları Medikal Tedavi Başarısını Predikte Eder mi?
2018
Dergi:  
Kocaeli Medical Journal
Yazar:  
Özet:

GİRİŞ ve AMAÇ: Tubo-ovaryan apse (TOA) tanılı hastalarda enflamasyon belirteçlerinin medikal tedavi başarısındaki prediktif değerlerini analiz etmektir. YÖNTEM ve GEREÇLER: Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği’nde 2008-2016 yılları arasında medikal ve cerrahi olarak tedavi edilmiş TOA tanılı 180 hasta retrospektif olarak değerlendirildi. Klinik, demografik, laboratuvar ve operasyon verileri hastaların tıbbi kayıtları incelenerek sağlandı. Medikal ve cerrahi tedavi uygulanan hastaların tedavi öncesi ve sonrası dönemde tam kan sayımı, C-reaktif protein (CRP) ve eritrosit sedimantasyon hızı (ESR) ölçümleri için kan örnekleri alınarak sonuçları karşılaştırıldı. Tam kan sayımı parametreleri olarak; lökosit sayısı, nötrofil, lenfosit, hemoglobin, hematokrit ve platelet değerleri ile nötrofil/lenfosit oranı (NLR) ve platelet/lenfosit oranları (PLR) incelendi. BULGULAR: Antibiyotik tedavisinin başarısız olmasından dolayı 99 (%55) hastaya cerrahi tedavi uygulandı. Hastaların ortalama yaşı, ortalama apse boyutu, tedavi öncesi ortalama lökosit sayısı, nötrofil sayısı, trombosit sayısı, NLR ve PLR oranları ile CRP değerleri cerrahi olarak tedavi edilen grupta daha yüksekti (p<0.001). Medikal tedavi başarısını öngörmede ROC eğrisi incelendiğinde, NLR için 6 cut-off değeri istatiksel olarak anlamlı bulundu (p<0.001, eğri altındaki alan [AUC=0.77], %95 güven aralığı: 0.698-0.843, sensitivite %71, spesifisite %74). PLR için AUC değeri 0.74 idi. ROC analizine göre, PLR için medikal tedavi başarısını öngörmedeki cut-off değeri 165 idi (%74.7 sensitivite ve %65.4 spesifite). TARTIŞMA ve SONUÇ: NLR ve PLR sistemik enflamatuvar hastalıkların prognozuyla korelasyon gösterebilen ucuz ve kolay hesaplanabilen indekslerdir. Preoperatif NLR ve PLR değerleri TOA’da medikal tedavinin başarısını öngörmede katkıda bulunabilir.

Anahtar Kelimeler:

Does Tubo-Ovarian Apse Pre-Treatment Nutrophil/Lenphocytes and Platelet/Lenphocytes Rate Predict Medical Treatment Success?
2018
Yazar:  
Özet:

Introduction and Objective: To analyze the predictive values of inflammatory indicators in the success of medical treatment in patients diagnosed with tubo-ovarian apse (TOA). Method and Requirements: Reactive Education and Research Hospital in Women's Diseases and Birth Clinic in 2008-2016 years TOA diagnosed with medical and surgical treatment was evaluated as retrospective to 180 patients. Clinical, demographic, laboratory and operational data were provided by examining the medical records of patients. The results were compared by taking blood samples for pre- and post-treatment, C-reactive protein (CRP) and erythrosite sedimentation rate (ESR) measurements for patients under medical and surgical treatment. As parameters for the full blood count, the number of leukocytes, neutrophils, lymphocytes, hemoglobin, hematokrites and platelet values and the neutrophil/lenfocytes rate (NLR) and platelet/lenfocytes rate (PLR) were studied. 99 (55%) of patients were subjected to surgical treatment due to the failure of antibiotic treatment. The average age of patients, the average apse size, the average pre-treatment number of leukocytes, the number of neutrophils, the number of thrombocytes, the rates of NLR and PLR, and the CRP values were higher in the surgically treated group (p<0.001). When the ROC curve was studied in the prediction of medical treatment success, the 6 cut-off value for NLR was statically meaningful (p<0.001, the area under the curve [AUC=0.77], 95% confidence range: 0.698-0.843, sensitivity 71, specificity 74%). The AUC value for PLR was 0.74. According to the ROC analysis, the predictive cut-off value for the medical treatment success for PLR was 165 (74.7% sensitivity and 65.4% specificity). NLR and PLR are cheap and easily calculable indicators that can be correlated with the prognosis of systemic inflammatory diseases. Preoperative NLR and PLR values can contribute to predict the success of medical treatment in TOA.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Kocaeli Medical Journal

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 729
Atıf : 363
Kocaeli Medical Journal