Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
PERİODONTAL OLARAK UMUTSUZ BİR DİŞİN REPLANTASYONUNUN 10 AYLIK TAKİBİ – OLGU SUNUMU
2023
Dergi:  
Selcuk Dental Journal
Yazar:  
Özet:

Amaç: Replantasyon; periodontal desteğini kaybetmiş dişlerin kanal tedavisinin tamamlanmasının ardından, bilinçli olarak çekilerek, çekim soketine tekrar yerleştirilmesi olarak tanımlanmaktadır. Bu sayede hastanın estetik ve fonksiyonu tekrardan sağlanmış olur. Bu vaka raporunda maksiller santral kesici dişin replantasyonunun 10 aylık klinik ve radyolojik raporu sunulmuştur. Olgu: Sistemik olarak sağlıklı sigara içmeyen 41 yaşında kadın hasta santral kesici dişinde mobilite ve ilgili bölgede diş eti kanaması şikâyeti ile kliniğimize başvurdu. Hastanın klinik ve radyolojik muayenesi sonucu dişte şiddetli periodontal yıkım, derin periodontal patolojik cepler ve buna eşlik eden Miller sınıf III mobilite tespit edildi. Detertraj, kök yüzey düzleştirmesi ve oral hijyen eğitimini içeren Faz1 periodontal tedavi sırasında ilgili dişin kök kanal tedavisi tamamlandı. Reimplantasyon işlemine dişin atravmatik olarak çekimi ile başlandı, dişin extraoral olarak kök yüzeyindeki sementin tamamen uzaklaştırılmasına dikkat edilerek kök yüzey düzleştirmesi gerçekleştirildi. Daha sonra diş 5dk tetrasiklin HCI (100mg/ml) solüsyonunda bekletildi. Steril salin solüsyununda yıkandıktan sonra çekim soketine yerleştirildi, komşu dişlerle birlikte geçici olarak splintlendi. 2 haftalık geçici splint işleminden sonra daimî fiber destekli splint yapıldı. Bulgular: 10 aylık takip sonunda ilgili bölgede inflamasyonun çözüldüğü, ceplerin elimine olduğu ve radyolojik olarak belirgin kemik kazanımının olduğu görülmüştür. Bu süre boyunca herhangi bir komplikasyon gelişmediği ve hastanın tedaviden memnun olduğu kaydedilmiştir. Sonuç: Periodontal olarak umutsuz dişlerin replantasyonunun, kısa sürede tamamlanması, ekonomik olması, estetiğin sağlanabilmesi ve aynı zamanda kemik rezorpsiyonunu engelleyip, kemik kazanımı sağlayarak gelecek implant cerrahisini olumlu etkilemesi nedeniyle kayda değer bir tedavi yaklaşımı olduğu düşünülmektedir. Anahtar Kelimeler: Fiberle güçlendirilmiş splint, mobilite, periodontitis, replantasyon

Anahtar Kelimeler:

10 months of unfortunate replacement of an unfortunate disaster
2023
Yazar:  
Özet:

Purpose: Replacement is defined as the completion of channel treatment of the lost periodontal support of the teeth, consciously pulled, re-placed into the shooting socket. This means that the patient’s function and esthetics are re-established. This case report provides a 10-month clinical and radiological report of the implantation of the maxillary central cutting tooth. Fact: A 41-year-old woman who is not systematically healthy smoking has been applied to our clinic with a complaint of mobility in the central dentist and dentist bleeding in the area concerned. The patient’s clinical and radiological examination resulted in severe periodontal destruction in the tooth, deep periodontal pathological pockets and accompanying Miller Class III mobility. During Phase 1 periodontal treatment, which includes detergent, root surface flating and oral hygiene training, the related tooth root channel treatment has been completed. The reimplantation process began with the traumatic drawing of the tooth, the tooth was extraorally removed from the semen on the root surface and the root surface was placed. Then the tooth was left in the 5dc tetrasiclin HCI (100mg/ml) solution. After washing in the sterile saline solus, it was placed in the drawing socket, temporarily splinted with the neighboring teeth. After two weeks of temporary splint process, a permanent fiber-backed splint was made. Results: At the end of 10 months of follow-up, the inflammation was solved in the area concerned, the pockets were removed and the bone gain was radiologically clear. During this period, any complications have not developed and the patient is pleased with the treatment. The result: Periodontal desperate tooth replant is considered a remarkable treatment approach due to its short-term completion, its economics, its esthetics can be provided and also prevents bone resorption, and its positive impact on future implant surgery by providing bone gain. Keywords: Fiber-fortified splint, mobility, periodontitis, replantation

Anahtar Kelimeler:

2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Selcuk Dental Journal

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 699
Atıf : 246
Selcuk Dental Journal