Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 1
Venous Thromboembolism In Cancer Patients
2013
Dergi:  
Cumhuriyet Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Abstract Venous thromboembolism (VTE) is a major complication of cancer and represents an important cause of morbidity and mortality. The incidence of VTE is 0.6-7.8%in patients with cancer more than double the incidence of VTE in patients without cancer. The risk of VTE which includes deep venous thrombosis (DVT) and pulmonary embolism (PE) is increased two to seven fold in patients with cancer. VTE risk is especially high among certain groups such as hospitalized patients with cancer and those receiving active antineoplastic therapy. Also cancer patients, who undergoing major surgery, are increased risk of VTE. Trauma, long-haul travel, increased age, obesity, previous VTE and genetic component are also predisposing factors for VTE. Patients with cancer who develop VTE should be managed multidisciplinary treatment guidelines. The primary goal of thromboprophylaxis in patients with cancer is to prevent VTE. The large majority of cancer patients should be treated with therapeutic doses of unfractioned heparin (UFH) or low molecular weight heparin (LMWH). Prophylaxis should include cancer patients who underwent major surgery for cancer and patients with a history of VTE. Keywords: Venous thromboembolism, cancer, anticoagulation, chemotherapy, low molecular weight heparin   Özet Venöz tromboembolizm (VTE) kanser hastalığının major komplikasyonu, morbidite ve mortaliteninönemli nedenidir. Kanser hastalarında VTE insidansı %0,6-7,8 olup, kanser olmayan hastalardaki VTE insidansından 2 kat daha fazladır. Kanser hastalarında VTE görülme riski, buna derin ven trombozu ve pulmoner embolism de eklendiğinde 2-7 kat arası artmaktadır. VTE riski özellikle hastanede yatan kanser hastalarında ve antineoplastik tedavi alanlarda yüksektir. Bununla beraber büyük cerrahi operasyon geçiren hastalarda da VTE riski artmaktadır. Travma, uzun sureli yolculuk, ileri yaş, obezite, önceden geçirilmiş VTE ve genetik gibi faktörler VTE için predispozan faktörlerdendir. Kanser hastalarındaki tromboproflaksideki primer amaç VTE gelişmesini önlemektir. Kanser hastalarının büyük bir çoğunluğu fraksiyone olmayan heparin ve düşük molekül ağırlıklı heparin ile tedavi edilmelidir. Büyük cerrahi operasyon geçiren kanser hastalarında proflaksi yapılmalıdır. Anahtar sözcükler: Venöz tromboembolizm, kanser, antikoagulasyon, kemoterapi, düşük molekül ağırlıklı heparin

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Cumhuriyet Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.135
Atıf : 1.164
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini