Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 110
 İndirme 33
Dostoyevski Düşüncesinde Türk-islam Olgusu ve Osmanlı Rus Savaşı Çerçevesinde Doğu Sorunu
2016
Dergi:  
Avrasya Uluslararası Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

19.yüzyılın ilk çeyreğinden itibaren Rusya ve Balkan coğrafyasında hissedilmeye başlanan Panslavist akım Rusya’da Kırım Savaşı’nın ardından büyük bir ivme kazanmıştır. 1877-1878 Osmanlı Rus Savaşının arifesinde ve süresince ise daha baskın bir hale gelmiştir. Özellikle dönem içerisinde Balkanlarda cereyan eden milliyetçi akımlar ve ayaklanmalar, Osmanlının bu ayaklanmaları bastırma süreci, Rusya tarafından dikkatli bir şekilde takip edilmiştir. Rus kamuoyunda Türk ve İslam karşıtı bir hareketin tırmandığı bu zamanlarda Rusya’nın önde gelen birçok aydını ve edebi siması da bu hareketin içinde yer almışlardır. Özellikle de milliyetçiliği ve koyu Ortodoks dindarlığı ile tanınan ünlü yazar Dostoyevski bu dönemde yayınladığı derginin sayfalarında Türk ve İslam karşıtı bir tutum sergilemiştir. Ünlü yazar kaleme aldığı yazılarında Türk düşmanlığının yanı sıra savaş yanlısı tutum da izlemiştir. 93 harbi olarak bilinen Osmanlı-Rus Savaşının en büyük destekçilerinden birisi olmuş, savaşın Rusya ve Slav halkları için önemini vurgulayarak savaşa kutsal anlamlar da yüklemiştir. Dönem içerisindeki olaylar ve yazarın tabiatının bir özelliği olan yabancı düşmanlığı birleşince ortaya oldukça sert bir muhalif çıkmıştır. Yazar, Türk karşıtı ve savaşla ilgili bu düşüncelerini sadece dergisindeki köşe yazılarıyla sınırlamamış, aynı zamanda edebi eserlerinde de işlemiştir. Anahtar kelimeler: Bir Yazarın Günlüğü, Dostoyevski, Karamazov Kardeşler, Panslavizm, Slavyanofil, Türk, İslam.

Anahtar Kelimeler:

The Turkish-islamic Event and The Eastern Problem In The Framework Of The Ottoman Russian War
2016
Yazar:  
Özet:

The Panslavist stream, which began to be felt in Russia and the Balkans since the first quarter of the 19th century, has gained a great momentum in Russia after the Crimean War. In 1877–1878 the Ottoman Russian War became more dominant. Specifically during the period, the nationalist movements and rebellions in the Balkans, the process of oppressing the Ottoman rebellions, were closely followed by Russia. In these times when a Turkish and anti-Islamic movement is rising in the Russian public, many of Russia’s leading symbols and literary symbols have also participated in this movement. The famous writer Dostoyevsky, especially known for his nationalism and dark Orthodox religiousness, has shown an anti-Turkish and anti-Islam attitude on the pages of the magazine he published during this period. In his writings, the famous writer has seen the hostility of Turkey as well as a war-back attitude. He became one of the greatest supporters of the Ottoman-Russian War, known as the Battle of 93, stressing the importance of the war for the Russian and Slav peoples, he also imposed sacred meanings on the war. When the events within the period and a characteristic of the writer's nature, foreign hostility combined, a very strong opposition emerged. The author has not only limited these thoughts about the anti-Turkish and war with its corner writings in its magazine, but also worked in its literary works. Keywords: A Writer's Diary, Dostoyevsky, Karamazov Brothers, Panslavism, Slavyanophil, Turkish, Islam.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Avrasya Uluslararası Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 956
Atıf : 2.042
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini