Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 20
 İndirme 1
Shear Bond Strength Of A Resin Cement To Different Alloys Subjected To Various Surface Treatments
2016
Dergi:  
Frontiers in Dentistry
Yazar:  
Özet:

Objectives: Micromechanical retention of resin cements to alloys is an important factor affecting the longevity of metal base restorations. This study aimed to compare the bond strength and etching pattern of a newly introduced experimental etchant gel namely Nano Met Etch with those of conventional surface treatment techniques for nickel-chrome (Ni-Cr) and high noble alloys.  Materials and Methods: A total of 120 discs (8×10×15 mm) were cast with Ni-Cr (n=20), high noble BegoStar (n=50) and gold coin alloys (n=50). Their Surfaces were ground with abrasive papers. Ni-Cr specimens received sandblasting and etching. High noble alloy specimens (begoStar and gold coin) received sandblasting, sandblasting-alloy primer, etching, etch-alloy primer and alloy primer alone. Cylindrical specimens of Panavia were bonded to surfaces using Tygon tubes. Specimens were subjected to micro-shear bond strength testing after storing at 37°C for 24 hours. Results: In gold coin group, the highest bond strength was achieved after sandblasting (25.82±1.37MPa, P<0.001) and etching+alloy primer (26.60 ± 5.47 MPa, P<0.01). The lowest bond strength belonged to sandblasting+alloy primer (17.79±2.96MPa, P<0.01). In BegoStar group, the highest bond strength was obtained in the sandblasted group (38.40±3.29MPa, P<0.001) while the lowest bond strength was detected in the sandblast+ alloy primer group (15.38±2.92MPa, P<0.001). For the Ni-Cr alloy, bond strength in the etched group (20.79±2.01MPa) was higher than that in the sandblasted group (18.25±1.82MPa) (P<0.01). Conclusions: For the Ni-Cr alloy, etching was more efficient than sandblasting but for the high noble alloys, higher Au content increased the efficacy of etching.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Frontiers in Dentistry

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 854
Atıf : 362
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini