Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
 İndirme 4
Simüle Eğri Kanallarda Farklı Kök Kanal Dolgu Tekniklerinin Karşılaştırılması
2007
Dergi:  
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmanın amacı farklı kök kanal dolgu teknikleri ile doldurulmuş simüle eğri kanallarda güta perka oranlarının karşılaştırılmasıdır. Gereç ve Yöntem: Çalışmamız 25 adet simüle eğri kanallarda gerçekleştirilmiştir. Kanalların kök kanal boyu hesaplanmış ve Protaper ile prepare edilmiştir. Daha sonra örnekler 5 gruba ayrılmış ve Lateral kondenzasyon (L), Thermafil (T), Protaper kon (P), Protaper ile Lateral kondenzasyon (PL) ve Sistem B (S) teknikleri ile doldurulmuştur. Vertikal kesit alındıktan sonra apikal 5 mm’lik mesafedeki güta perka miktar› (GPM) ve pat+boşluk miktarı (PBM) hesaplanmıştır. Verilerin istatistiksel analizi tek yönlü varyans analizi (One-way ANOVA) ile yapılmıştır. Ortalamaların çoklu karşılaştırılmasında Tukey HSD testi kullanılmıştır (α= 0.05). Bulgular: Ölçüm yapılan alanlar arasında istatistiksel açıdan anlamlı fark gözlenmezken (F=0.655, P= 0.630), gruplar arasında GPM yüzdeleri (F=69.486, P= 0.0001) ve PBM alanları (F=94.710, P= 0.0001) açısından istatistiksel olarak anlamlı fark tespit edilmiştir. Ölçülen PBM alanları incelendiğindeaz PBM alanı Grup T ve Grup S’de gözlenmiş ve bu iki grup arasındaki farkın anlamlı olmadığı görülmüştür (P= 0.312). GPM oranları incelendiğinde Grup T’deki GPM oranı %99.23 iken Grup S’de bu oran %97.86 olarak bulunmuştur ve bu iki grup arasında istatistiksel açıdan herhangi bir fark bulunmamıştır (P= 0.384). Sonuç: Kök kanal doldurma teknikleri arasında Thermafil ve Sistem B kullanılan gruplarda apikal 5 mm’lik alandafazla güta perka oranı vedüşük pat+boşluk miktarı ortaya çıkmıştır. Kliniklerimizdesık kullanılan kök kanal doldurma tekniği olan lateral kondenzasyon tekniğindedüşük güta perka oranı veyüksek pat+boşluk miktarı saptanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 337
Atıf : 29
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi