Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 25
 İndirme 4
Uluslararası Muhasebe Standartlarının Ortaya Çıkışı ve Uluslararası Muhasebe Standartlarının Gelişimine Katkı Sunan Kurumlar
2021
Dergi:  
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Uluslararası Muhasebe Standartları, küreleşmeyle birlikte artan ticaretin doğal sonucu olarak mali nitelikteki olaylarda yaşanan artış sonucu muhasebede ortak bir dilin inşası için belirlenen bir takım standartlardan oluşmaktadır. Muhasebenin kaydetme, sınıflandırma, raporlama, özetleme ve analiz etme özelliklerinin, ülkelerin yerel düzeydeki muhasebe uygulamalarının küresel düzeye entegre edilme çabası halen devam etmektedir. Türkiye’de bu standartlar Türkiye Muhasebe Standartları olarak Türkçeye çevrilmiştir. Muhasebenin üretmekle yükümlü olduğu finansal tabloların nasıl olacağı yine Uluslararası Muhasebe Standartları ile sağlanmaktadır. Finansal tablolarla muhasebe bilgi kullanıcılarına aktarılması gereken tüm bilgiler, Standartların belirlediği çerçevede üretilmektedir. Uluslararası Muhasebe Standartları, birçok ülkede dinamik bir yaklaşımla ele alınmaktadır. Ülkeler bahsi geçen standartları, kendi ülkelerine uyarlamaktadır. Çalışmada Uluslararası Muhasebe Standartlarının ortaya çıkışı değerlendirilecektir. Aynı zamanda Uluslararası Muhasebe Standartlarının, oluşumuna ve sürdürülebilirliğine katkı sunan kurumlar teorik bir perspektifle sunulacaktır.

Anahtar Kelimeler:

The Emergency Of International Accounting Standards and Institutions Contributing To The Development Of International Accounting Standards
2021
Yazar:  
Özet:

International Accounting Standards consist of a set of standards determined for the construction of a common language in accounting as a result of the increase in financial events as a natural result of increasing trade with globalization. Efforts to integrate the recording, classification, reporting, summarization and analysis features of accounting, and the local level accounting practices of countries to the global level are still continuing. In Turkey, these standards have been translated into Turkish as Turkish Accounting Standards. The financial statements that accounting is responsible for producing are also provided by International Accounting Standards. All information that needs to be transferred to accounting information users with financial statements is produced within the framework determined by the Standards. International Accounting Standards are handled with a dynamic approach in many countries. Countries adapt the mentioned standards to their own countries. The emergence of International Accounting Standards will be evaluated in the study. At the same time, institutions that contribute to the formation and sustainability of International Accounting Standards will be presented with a theoretical perspective.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 113
Atıf : 175
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini