Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
 İndirme 2
Avrupa Birliğinde Ontolojik Güven(siz)lik: Kıbrıs Örneği
2022
Dergi:  
Ankara Avrupa Çalışmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Ontolojik güven(siz)lik kavramı son yıllarda güvenlik çalışmalarına dahil edilmiş ve popülerlik kazanmıştır. Bireyler ve devletler içgüdüsel olarak fiziksel güvenliklerini sağlamaya çalışırlar, ancak varlığın istikrarının ve güvenliğinin garanti edilemeyeceği bir ortamda kendilerini tamamen güvende hissetmezler. Belirsizlik ortamında devletler ve bireyler güven duygusu oluşturmak için anlatılar, alışkanlıklar ve rutinler yoluyla ontolojik güvenliğe ulaşma arayışındadırlar. Bu bağlamda, bu makale temel bir soruyu yanıtlamaya çalışmaktadır: AB'nin adadaki Türk ve Rum toplulukları arasındaki güvenlik ikilemlerini çözmedeki başarısızlığı göz önüne alındığında, devam eden Kıbrıs ihtilafı ontolojik güven(siz)lik üzerinden nasıl açıklanabilir? Makalenin bulguları mevcut literatüre katkıda bulunacak ve devam eden çatışmalarda ontolojik güvenliğin rolüne ilişkin yeni tartışmalara yol açacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Ontological (in) Security In The Eu: The Case Of Cyprus
2022
Yazar:  
Özet:

Ontological (in)security concept has been recently introduced to the security studies and qained popularity. Individuals and states instinctively pursue their physical security, but they never feel completely safe in an environment which stability and security of self’s existence cannot be guaranteed. They’re in a search for attaining ontological security through narratives, habits, and routines to generate a sense of trust in an uncertainty environment. In this regard, this article tries to answer a key question: how ongoing Cyprus conflict be explained through ontological (in)security considering the EU’s failure to unravel security dilemmas between Turkish and Greek communities on the island? The findings of the article will contribute to the existing literature and open up new debates concerning the role of ontological (in)security in ongoing conflicts

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Ankara Avrupa Çalışmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 300
Atıf : 844
Ankara Avrupa Çalışmaları Dergisi