Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 6
Mali Alan Üzerine Yapılmış Olan Çalışmaların Bibliyometrik Ağ Analizi
2023
Dergi:  
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Mali disiplin, sürdürülebilir büyüme ve kalkınma, vergi ve harcama politikaları, tasarruf tedbirleri ve kredibilite gibi konular mali alan kavramı ile 1990’lı yıllarla oldukça popülerlik kazanmış olan alanlardandır. Mali alan esas itibariyle devletlerin yaşamış olduğu veya yaşayacak olduğu mali dar boğazlardan kurtulmanın bir çözüm yolu olarak ortaya atılmıştır. Buna göre devletler ekonomik gidişatın iyi olduğu dönemlerde mali alanlarını genişleterek zor günlere ihtiyat ayırmalarını amaçlamaktadır. Bu çalışma, literatürde mali alanla alakalı olarak yapılmış çalışmaların bibliyometrik ağ analizi ortaya çıkararak alanın nerede olduğu ve nereye doğru gittiğini amaçlamaktadır. 1990-2022 yıllarını esas alan çalışma da veriler söz konusu dönem için Web of Science çekirdek koleksiyonundan derlenmiştir. Girilen kısıtlar neticesinde ortaya çıkan 8586 çalışma VOSviewer yazılımı ile analiz edilmiş, analize ilişkin ağ haritaları ve ağda bulunan en etkili ülke, kurum, yazar işbirlikleri, anahtar kelimeler ve çalışmalar ortaya çıkarılmıştır. Buna göre çalışmaların genel itibariyle 2000’li yıllardan sonra artış gösterdiği, ağda yer alan kurumların menşei ülkelere bakıldığında genel olarak gelişmiş ülke kurumları olduğu, yine en etkili ülkelerin ağda gelişmiş ülkeler olduğu tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Bibliometric Network Analysis Of Studies On Fiscal Space
2023
Yazar:  
Özet:

Fiscal discipline, sustainable growth and development, tax and spending policies, austerity measures and credibility are among the areas that gained popularity with the concept of fiscal field in the 1990s. The financial sphere has been put forward mainly as a solution to get rid of the financial bottlenecks that states have experienced or will experience. Accordingly, states aim to expand their financial areas during periods when the economic trend is good and to allocate caution to difficult days. This study aims to reveal bibliometric network analysis of the studies conducted in the literature related to the financial field and where the field is and where it is going. In the study, which is based on the years 1990-2022, the data were compiled from the core collection of Web of Science for the period in question. 8586 studies were analysed with VOSviewer software, network maps related to the analysis and the most effective country, institution, author collaborations, keywords and studies in the network were revealed. Accordingly, it has been determined that the studies have increased after the 2000s in general, that the institutions in the network are generally developed country institutions when the countries of origin are examined, and that the most effective countries are the developed countries in the network.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 692
Atıf : 5.698
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini