Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
 İndirme 3
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMLARINDA ÖĞRETMEN-AİLE İŞ BİRLİĞİ VE ÖĞRETMENLERİN VELİLERLE YAŞADIKLARI İLETİŞİM PROBLEMLERİ: ANKARA İLİ ETİMESGUT İLÇESİ ÖRNEĞİ
2022
Dergi:  
Route Education and Social Science Journal
Yazar:  
Özet:

Okul öncesi eğitim sürecinde öğretmen ile ailenin iş birliği durumunu ve öğretmenlerin aileler ile yaşadıkları iletişim problemlerini öğretmen görüşleri aracılığıyla belirlemeyi amaçlayan bu araştırma 2021-2022 iş yılında Ankara ili Etimesgut ilçesinde kamu okul öncesi eğitim kurumlarında görev yapan 10 okul öncesi öğretmeninin katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Çalışma grubuna araştırmacı tarafından hazırlanan ve 5 sorudan oluşan yarı yapılandırılmış görüşme formu uygulanmıştır. Çalışma grubundan elde edilen veriler betimsel analiz yöntemi ile analiz edilmiştir. Araştırmanın bulguları neticesinde ulaşılan sonuçlar ilgili alan yazın ile karşılaştırılarak tartışılmış ve tespit edilen problemlere dönük bazı önerilerde bulunulmuştur. Araştırmada ulaşılan sonuçlar şunlardır: Velilerin öğretmenle iş birliği yapması öğretmenin motivasyonunu olumlu etkilemektedir. Öğretmenler velileri ile en çok iş birliği eksikliğinden kaynaklanan iletişim problemi yaşamaktadır. Veli kaynaklı iletişim problemleri en çok öğretmen ve eğitime dair önyargılardan kaynaklanırken öğretmenden kaynaklanan iletişim problemleri ise yanlış anlaşılmalardan kaynaklanmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Pre-School Education Institutions Teachers-Family Working Association and Teachers' Relationship Problems: ANKARA ETIMESGUT PREMIUM
2022
Yazar:  
Özet:

This study, which aims to determine the state of cooperation between the teacher and the family in the pre-school training process and the problems of communication that teachers experience with the families through the teachers' opinions, was conducted in the work year 2021-2022 with the participation of 10 pre-school teachers who work in the public pre-school education institutions in Ankara or Etimesgut district. The study group has a semi-configured interview form prepared by the researcher and composed of 5 questions. The data obtained from the study group was analyzed using the visual analysis method. The findings of the research have been achieved in a few suggestions to the issues discussed and identified compared to the relevant field in the summer. The results of the study are: The work of the parents with the teacher has a positive impact on the teacher’s motivation. Teachers experience the problem of communication with their parents most due to the lack of cooperation. Communication problems arise mostly from teachers’ and educational prejudices, while communication problems arise from teachers are due to misunderstandings.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Route Education and Social Science Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 2.706
Atıf : 1.317
Route Education and Social Science Journal