Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 3
ÂŞIK VEYSEL HAKKINDA BİBLİYOGRAFYA DENEMESİ
2023
Dergi:  
The Journal of Turkic Language and Literature Surveys (TULLIS)
Yazar:  
Özet:

Türkiye’de yetişmiş önemli bir âşık olan Veysel hakkında birçok çalışma yapılmıştır. Âşık Veysel hakkında yapılan bibliyografya çalışmasının yapılma amacı bu konuda yapılmış çalışmaların az olmasıdır. Yapılan çalışmanın bu alanda bulunan boşluğu dolduracağı düşünülmektedir. Âşık Veysel Yılı olması sebebiyle, Veysel hakkında yapılan çalışmaların bibliyografik künyesi verilmek istenmiştir. Çalışmanın temel amacı Âşık Veysel hakkında yapılan çalışmaların bir listesini oluşturmak, bunların hangi konular üzerine yapıldığını görmek ve bu konuda çalışmak isteyen kişilerin kaynaklara tek bir yerden ulaşmalarını sağlamaktır. Âşık Veysel hakkında yapılan çalışmaların künyesi soyadına göre sıralanmıştır. Araştırmada doküman analiz yöntemi kullanılmıştır. Elde edilen çalışmalar betimsel analiz ile çözümlenmiştir. Âşık Veysel hakkında yapılan bibliyografya çalışmasında âşık hakkında yapılan lisansüstü tezlere (yüksek lisans ve doktora), makalelere, kitaplara yer verilmiştir. Lisansüstü tezlere Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) “Ulusal Tez Merkezi” adlı internet veri tabanından taranarak ulaşılmıştır. Ulaşılan çalışmalar içerik analizi tekniği ile incelenmiştir. Makalelere Google Akademik, Dergi Park web sitelerinden taranarak ulaşılmıştır. Çalışmanın makaleler kısmında 2000- 2023 yılları arasında yapılan çalışmaların künyelerine yer verilmiştir. Bibliyografya kısmında Âşık Veysel’le ilgili 16 Yüksek Lisans tezi, 2 Doktora tezi, 108 makale, 40 kitaba yer verilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






The Journal of Turkic Language and Literature Surveys (TULLIS)

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 104
Atıf : 50
The Journal of Turkic Language and Literature Surveys (TULLIS)