Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
 İndirme 1
YAĞ RAFİNERİ SANAYİİ YAN ÜRÜNLERİNİN JAPON BILDIRCINLARINDA DÖLVERİMİ ve PERFORMANS ÜZERİNE ETKİSİ
2000
Dergi:  
Eurasian Journal of Veterinary Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada yağ sanayi yan ürünlerinin bıldırcınlarda günlük yem tüketimi, yumurta verimi, yemden yararlanma oranı, fertilite, kuluçka randımanı ve canlı ağırlık üzerine etkilen incelendi Araştırmada 120 dişi ve 40 erkek olmak üzere toplam 160 adet 12 haftalık yaşta Japon bıldırcını kullanıldı. Hayvanlar 4 ana grubu ayrıldı. Her bir grup 3'er adet dişi bıldırcın içeren 10 alt gruptan meydana geldi. 3 ay süren verim özelliklerinin belirlendiği dönemi takiben her bir alt gruba birer adet erkek bıldırcın konuldu. Gruplara deneme süresince % 2 oranında ham yağ (HY). asit yağ (AY), uçucu maddeler (UM) ve Soapstock (SS) içeren rasyonîar verildi. Deneme sonunda gruplarda yumurta verimleri sırasıyla % 68.75. 69.45. 67.41 ve 64.45; fertilite oranlan sırasıyla % 80,46. 80.19, 77.98 ve 73.66: kuluçka randımanı sırasıyla % 51.41. 51.40, 48.67 ve 49.34 olarak tespit edildi (P>0.05) Grupların yem tüketimleri 33.89 ile 35.83 g/gün/ bıldırcın arasında değişirken, bir düzine yumurta üretimi için tüketilen yem miktarı en yüksek SS grubunda, en düşük ise HY grubundan elde edildi Deneme sonu bıldırcın ağırlığı bakımından SS grubunun, en düşük canlı ağırlığa sahip olduğu ve diğer gruplardan önemli ölçüde farklı olduğu bulundu (P<0,05). Sonuç olarak ham yağ yerine maliyeti daha ucuz olan AY ve UM'in rasyonlara enerji kaynağı olarak ilave edilmesinin performans ve dötverimıni olumsuz etkilemediği belirlendi.

Anahtar Kelimeler:

null
2000
Yazar:  
0
2000
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Eurasian Journal of Veterinary Sciences

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.407
Atıf : 1.228
Eurasian Journal of Veterinary Sciences